Sven Grünberg ja Kaie Kõrb arutlevad Tõrvas elust ja olust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

10.-14. augustini toimub Tõrva kinomajas Koit kolmandat korda dokumentaalfilmi festival Tõrva Dokfest. Sel aastal üllatab Dokfest vaatajaid põnevate ja eritahuliste eluloofilmidega nii Eesti kui välismaa inimestest, kellel kõigil on rääkida oma lugu.

Kokku linastub Dokfestil kümme erinevat filmi, mis jutustavad lugusid vaadelduna kümnest erinevast vaatenurgast. Kavas on võimalik näha mitmeid tunnustusi saanud filme seal hulgas Berliini Festivali Ahtung Berlin filmiauhinna saanud «Parchim International», Amsterdami Rahvusvahelise Dokumentaalfimide Festivali publikuauhinnaga pärjatud «Sonita» ning Sundance filmifestivali žürii peaauhinna võitnud «The Wolfpack».

Eesti filmidest näidatakse kolmapäeval (10.08) maailma esmaesitlusena festivali avafilmina «Ühe unistuse maja», mis loob kollektiivportree Tallinna Balletikoolist. Erikülalistena tulevad kohale režissöör Ruti Murusalu, produtsent Erik Norkroos ning priimaballeriin Kaie Kõrb. Neljapäeval (11.08) on muusika- ja filmihuvilisel võimalik osa saada helilooja Sven Grünbergi teekonnast filmis «Bonus track». Peale filmi on külalistel võimalik arutleda filmis nähtu üle režisöör Riho Västiku ning budistliku helilooja endaga. Täpsema festivali ajakava leiab siit. 

«Dokumentaalfilmide näol on tegemist võimalusega vaadata kõrvalt tõestisündinud lugusid ning ammutada neist just endale parajasti vajalikuna näivat. Sel aastal oleme selleks võimaluseks loonud teiste inimeste eludest õppimise,» sõnas festivali kunstiline juht Marianna Kaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles