Pildid: kõrgushüppaja Chaunté Lowe´i «metsikud» kõhulihased

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide kõrgushüppaja Chaunté Lowe´i jaoks olid 2012. aasta Londoni olümpiamängud pettumus, mille tõttu teeb ta nüüd Rios kõik, et kuldne medal kaela saada.

Lowe avaldas möödunud pühapäeval Twitteris pildid, millel teda on näha bussisõidu ajal treeningule kõhulihaseid treenimas.

«Kui bussisõit treeningule kestab üks tund, siis tuleb see aeg sisustada treeninguga,» teatas Lowe.

Lowe`i piltide juures kommenteeriti, et kuidas kolme lapse ema saab olla nii heas sportlikus vormis, eriti kiideti ta kõhulihaseid.

Lowe on sel aastal ainus naiskergejõustiklane, kes on ületanud kõrguse 2.01. See toimus juuli alguses USAs Eugene`i võistlustel.

Lowe, kelle neiupõlvenimi on Howard, on abileus kolmikhüppaja Mario Lowe`iga. Paaril on kolm last vanuses kaks, viis ja kaheksa eluaastat.

Lowe sõnas juuli alguses väljaandele Los Angeles Daily News, et ta esimesel lapsel on autism või Aspergeri sündroom, kuid arstid peavad veel välja selgitama, kumb neist. Kõrgushüppaja teatel jättis ta möödunud aastal tütre haiguse tõttu treeningud pooleli.

«2015. aasta alguses sain treenida nii nagu vaja, kuid siis ilmnesid tütrel terviseprobleemid, mis esmalt väljendusid pea vastu lauda löömises. Pidime pöörduma arsti poole. Pärast diagnoosi pidi laps hakkama kandma kiivrit, et ta rohkem viga ei saaks. Olen esmalt ema ja alles siis sportlane,» selgitas ameeriklanna.

Lowe`i sõnul ei saanud ta täielikult treeningutele keskenduda, sest lapsel oli ikka probleeme.

«Tütar on nutikas, kuid ta ei ole aru saanud, mis on sotsiaalselt lubatud ja mis mitte. Tal on käitumis- ja suhtlusprobleeme, mis viitavad autismile,» lisas sportlane.

Lowe oli 2012. aasta Londoni olümpial üks kõrgushüppesoosikuid, kuid jäi kuuendaks. Ta on osalenud ka 2008. aasta Pekingi ja 2004. aasta Ateena olümpiamängudel.

Jaanuaris 32-aastaseks saanud Lowe`i nimel on 2010. aastal püstitatud USA kõrgushüpperekord – 2.05.

Kõrgushüppe maailmarekord on meestel 2.45, selle püstitas Javier Sotomayor 1993. aastal ja naistel 2.09, mille ületas Stefka Kostadinova 1987. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles