Augustiunetus toob Pärnu tänavatele üle 70 üheõhtukohviku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustiunetus.
Augustiunetus. Foto: Urmas Luik

Laupäeval, 13. augustil Pärnus toimuv tänavafestival Augustiunetus toob linna tänavatele üle 70 üheõhtukohviku. Kuna tänavuse festivali teemaks on loodussäästlikkus, paluvad korraldajad festivalikülalistel võimalusel oma sööginõud kaasa võtta.

«Üheõhtukohvikud on olnud Augustiunetuse üheks tõmbenumbriks juba päris algusest peale. Meie kohvikud on valdavalt kohalikud, seda nii tegijate kui ka tooraine poolest,» ütles festivali kohvikute eestvedaja Herdis Elmend. «Näiteks valmistab pärnakast kodukokk Andra Kalda koos abilistega toite Supeluse tänaval Pärnumaa otse tootjalt tarbijale kaubavõrgustiku kaudu pakutavast talunike toodangust.»

Elmend lisas, et festivalile kohvikuid valides on eelistatud hobikohvikuid. «Oleme eelistanud neid, kes teevad kohvikut hobikorras ja tegemise rõõmust, kes on nutikad ja paistavad silma nii oma stiili, kontseptsiooni kui ka suhtlemise poolest.»

Tänavune Augustiunetus on pühendatud loodussäästlikkusele, seepärast auhinnatakse esmakordselt kõige loodussõbralikumaid kohvikuid – olgu selleks nõude taaskasutamine või prügi teadlik käitlemine. «Festivalikülalised saavad loodussäästlikkust üles näidata aga sellega, kui võtavad näiteks oma joogitopsi kodunt kaasa,» rääkis Elmend.

Esmakordselt tänavafestivali ajaloos on avatud Augustiunetuse ametlik üheõhtukohvik «Unetu August», mille leiab Tammsaare ja Supeluse tänava ristmiku äärest. Kohvikus on saadaval Augustiunetuse festivali kali ja eripruul.

Kuigi põhiosa Augustiunetuse 76 üheõhtukohvikust on jaotunud Supeluse tänavasse ja Rannaparki, võib neid leida ka mujal linnas. Täpse nimekirja kohvikutest leiab SIIT!   

Laupäeval, 13. augustil toimub Pärnus seitsmes tänavafestival Augustiunetus, mis toob linna tänavatele, kohvikutesse ja parkidesse muusika, tantsu, toidukunsti, filmid ja vestlusringid. Festivali peateljeks on Supeluse tänav ja Rannapark, mille ümbruses toimub kokku üle poolesaja sündmuse ja ettevõtmise.

Festival kuulutatakse avatuks kell 16 Koidula pargis.

Festivali programmi leiab kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles