Pingviinid leinavad surnud poegi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinavad pingviinid
Leinavad pingviinid Foto: forum.lowyat.net

Kui laps sureb, siis perekond leinab, sama kehtib ka pingviinide kohta.

Loodusfotograaf Daniel Cox jäädvustas Antarktikas, Riisen-Larseni šelfiliustikul kuidas rohkem kui 100 keiserpingviini leinas hukkunud poegi, kirjutab news.com.au.

Coxi sõnul väljendasid pingviinid oma ahastust sellega, et heitsid kas lumele pikali või siis langetasid pea nagu leinavad inimesed.

Coxi sõnul ei olnud ta varem sellist vaatepilti näinud.

«Pole teada, kas noored pingviinid surid nälja või külma tõttu. Minu töö juurde käib ka elu karmide asjade jäädvustamine ja see oli üks neist,» lausus fotograaf.

Coxi ühel fotol on näha täiskasvanud pingviini jalutamas noorte pingviinide laipade vahel.

«Oli väga kurb vaadata nende pingviinide leina. Nende liikumisest ja liigutustest oli näha, et nad kannatavad,» lisas fotograaf.

Keiserpingviinid moodustavad monogaamseid paare, kes investeerivad palju aega ja hoolt oma järglastesse.

Emane pingviin poetab pessa vaid ühe muna, mida emase söögiotsimise ajal isane hoolega kaitseb. Isane ei saa inkubatsiooni ajal süüa ja võib selle tõttu kehakaalust kaotada kuni kümme kilogrammi.

Koorunud poja ellujäämine sõltub täielikult ta vanematest ning seda eriti kahel esimesel elukuul. Kui pingviin suudab karmides oludes ellu jääda, võib ta eluiga ulatuda 20 aastani või enam.

Keiserpingviin (Aptenodytes forsteri) on pingviinlaste sugukonda kuuluv suur lennuvõimetu lind. Keiserpingviinid on pingviinide seas kõige pikemad ja raskeimad.

Isas- ja emaslindude nii sulestik kui suurus on sarnane. Nende kõrgus ulatub 122 sentimeetrini ja kaal 22 - 37 kilogrammini.

Keiserpingviinide seljaosa on must, kõhuosa valge, rinnaosa helekollakas, kõrvapiirkond on säravkollane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles