Video: terreorismiohu tõttu jääb Euroopa suurim kirbuturg ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lille`i linnapea Martine Aubry teatab kirbuturu ärajäämisest
Lille`i linnapea Martine Aubry teatab kirbuturu ärajäämisest Foto: SCANPIX

Prantsuse võimude käsul jääb ära Lille´i La Braderie, mis on Euroopa suurim kirbuturg, kuna terrorismioht on suur.

Lille´is toimus seni kirbutug iga aasta septembri esimesel nädalavahetusel, kuid viimase paari aasta sündmused Prantsusmaal sundisid võime seda mitte lubama, edastab The Independent. 

Lille´i linnapea Martine Aubry teatas pressikonverentsil, et 2016. aastal jääb kirbuturg ära, kuna see võib potentsiaalselt olla terroristide sihtmärk.

Euroopa suurim kirbuturg ulatus 100 kilomeetrini ja seal oli 10 000 müügikohta. Möödunud aastal külastas kirbuturgu 2,5 miljonit inimest, kelle seas oli ka palju välismaalasi.

Prantsusmaal tegeletakse seni 14. juulil Nice`i toimunud rünnaku, milles hukkus 85 inimest, tagajärgedega,  preestri julma tapmisega ja möödunud aasta sügisel toimunud rünnakuga Pariisis, kus hukkus 130 inimest. Kõigi nende eest võttis vastutuse Islamiriik.

Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian sõnas, et terrorism on seni riigile suureks ohuks.

«Oleme sõna otseses mõttes sõjas. Kui me ei pööra julgeolekule suuremat tähelepanu ega karmista julgeolekureegleid, siis tekivad veelgi suuremad probleemid,» teatas minister.

Lille`is ei toimunud kirbuturgu ka Teise maailmasõja aastatel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles