Melania Trumpi teatel ei rikkunud ta USA sisserännuseadusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melania Trump
Melania Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi abikaasa, Sloveenia päritolu Melania Trump, varasema nimega Knauss, töötas 1990. aastate alguses New Yorgis modellina, kuid nüüd on kerkinud üles küsimus, millise viisa alusel.

USA meedias tõstati küsimus, kas tulevane proua Trump töötas ebaseaduslikult ning Melania Trump vastas Twitteris, et ta järgis sisserännul USA migratsiooniseadusi ega ole ühtegi seadust rikkunud.

«Enne USAsse saabumist oli mul olemas vajalik viisa, ma ei riikunud seadusi. Punkt,» teatas proua Trump lakooniliselt.

USAs ja teistes riikides on Melania Trump kerkinud fookusse pärast seda, kui väljaanne New York Post avaldas esikaanel temast 1990. aastatel tehtud foto, millel ta on alasti.

Prantslasest fotograaf Alé de Basseville teatel tegi ta Melaniast fotoseeria 1995. aastal, kuid naine sõnas ühes intervjuus, et ta alustas New Yorgis modellina tööd 1996. aastal.

USA poliitilisel maastikul toimuvat jälgiv netiväljaanne Politico küsis, kas Melania Trump, tollase nimega Knauss, oli 1990. aastatel USAs viisaga, mis ei võimaldanud töötamist.

Melania Trumpi palgadud modelliagentuur on veendunud, et tal oli vajalik tööviisa. Samas on teada, et Trump käis iga paari kuu tagant Sloveenias USA viisat pikendamas. Uudisteagentuuri AP teatel kehtis USAs 1990. aastatel seadus, mille kohaselt tööviisat ei olnud vaja iga paari kuu järel pikendada. Seega oletatakse, et Melanial oli lühiajaline turistiviisa, mida tuli pikendada ja mis ei lubanud töötada.

«Migratsiooniametnike sõnul on olemas teoreetiline võimalus, et aastatetagune valeinformatsioon võib Melania Trumpile juriidilisi probleeme tekitada,» nenditi Politicos.

Süüdistused naise ebaseaduslikus töötamises on Donald Trumpi jaoks paras pähkel, kuna ta on oma presidendikampaanias pidevalt rõhutanud, et ta on ebaseadusliku migratsiooni ja migrantide vastu.

Melania Trump on olnud kolm korda negatiivses fookuses. Lisaks ebaseaduslikus töötamises kahtlustustele süüdistati teda juulis esileedi Michelle Obama 2008. aasta kõne plagiaadis.

Möödunud nädalal lahvatas skandaal selle ümber, kas Melania Trumpil on ikka Ljubljana ülikooli diplom. Hiljem võeti ta leheküljelt viide ülikooliharidusele maha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles