Video: kes püstitas New Orleansi fiiberklaasist pokémon Pikachu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokémon Pikachu kuju
Pokémon Pikachu kuju Foto: Youtube

Ameerika Ühendriikides New Orleansis püstitati möödunud nädalalõpul Coliseum Square`ile suur fiiberklaasist pokémon Pikachu kuju.

Linnavõimudel ega elanikel ei ole teada, kes virtuaaltegelase füüsilise kehastuse vanale purskkaevule püsti pani,, edastab The Independent.

New Orleansis liiguvad jutud, et selle taga on Briti müstiline kunstnik Banksy, kuid see ei ole kinnitust leidnud.

Politsei teatel on ka nemad kujust hämmelduses, kuid nad ei kavatse seda eemaldada.

Pokémoni kujust on saanud New Orleansi uus vaatamisväärsus, mille juures tahavad end jäädvustada nii kohalikud elanikud kui turistid.

Kohaliku naabrialgatuse esindaja Karon Reese`i sõnul on sellised ootamatused teretulnud, lisades linnapilti uut.

«#Pokemonument lööb laineid nii päriselus kui internetis. On neid, kelle arvates see uus lisandus ei kuulu ajaloolisse parki, kuid minu arvates aitab see meid maailmas tutvustada,» teatas Reese.

Ta lisas, et kui rahvas kuju ümber sagis, siis ta märkas natuke kaugemal isikut, kes kõike seda pingsalt jälgis ja selgitas hiljem, et ta aitas kuju üles panna. Kes on kuju autor, ei ole teada.

Reese`i arvates näeb see välja Banksy-stiilis, kuid tal puuduvad andmed, kes nimetatud kunstnik on selle taga.

«Pokémon Go» on nutitelefonimäng, milles seguneb virtuaalsus ja reaalsus, sest virtuaalkujusid tuleb otsida GPSi abil pärismaailmas.

Seda mängu mängivad juba umbes 100 miljonit inimest kogu maailmas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles