Vau! Kaks eesti kunstnikku osalesid maailma suurimal kehamaalingute võistlusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehamaalingud
Kehamaalingud Foto: SCANPIX

Kaks eesti kunstnikku osalesid maailma suurimal kehamaalingute võistlusel. 

Foto: SCANPIX

Juulis kogunes Austriasse ligi 300 kehamaalingu kunstnikku üle maailma. Eesmärk oli endi seast välja selgitada kunstnik, kes teeb modelli kehale kõige ilusama maalingu. 

«Me näeme kehamaalingute levimist järjest rohkemates valdkondades - moetööstuses, filmides, teatris,» põjjendas kehamaalingute festivali populaarsust peakorraldaja Alex Barendregt. 

Festival toimus juba 19ndat korda Lõuna-Austrias, kus 1998. aastal Alex festivaliga alustas, et piirkonda rohkem turiste meelitada. Ja turiste see tõepoolest täna ka kohale toob. 

Linn, kus elab 2600 elanikku, tuleb nendeks päevadeks kokku 30 000 turisti ning lisaks veel ka osalejad. Ja selle rahvamassi sees oli tänavu ka kaks eesti kunstnikku. 

Kunstnik Kai Schön: Mulle tuli kehade maailimise oskus väga loomulikke teid pidi, kuna olen ise ka jumestuskunstnik. Jumestaja töö lihtsalt ammendas end. Tahtsin midagi põnevamat, teravamat, uhkemat... Kunstnik ma küll pole, aga ikkagi jumestuskunstnik.

Võistlustel osalejaid oli kohal üle terve maailma. Ameerikast Venemaani.  

Enamus modellidest on naised, kuid on ka meesmodelle. Kunstnikud ise eelistaks rohkem isegi meesmodelle, sest neil pole lopsakaid rindu.

Kunstnik: Minu töid on isegi sotsiaalmeediast ja Youtube`ist maha võetud, kuna naiste rinnanibud on näha olnud. See on ebaaus, sest ma tahan, et mu kunst oleks tervikuna ja kogu oma ilus kõigile nähtav. 

 Kõige raskem on siiski modellidel.

Modell: Kõige raskem on lihtsalt seista kuus tundi jutti, kui sind maalitakse. See on palav... Palju peab vett jooma.

Kunstnik: Täna läks lausa nuuskpiiritust vaja, sest nii mõnigi modell minestas.  

Vaata täpsemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles