Video: USA asepresident pani oma majas paari kaks samasoolist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Biden
Joe Biden Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide asepresident Joe Biden pani möödunud nädalal oma majas paari Valge Maja kaks samasoolist ametnikku.

Bidenile esitasid Twitteris palve panna nad paari Brian Mosteller, kes on USA presidendi Barack Obama Ovaalkabineti juht ja Joe Mashie, kes on esileedi Michelle Obama reisikoordinaator, teatab The Independent.

Abielutseremoonia leidis aset Washingtonis Bideni majas umbes üks aasta pärast seda kui USAs legaliseeriti samasooliste abielu.

Biden teatas pärast tseremooniat Twitteris, et tal oli suur au panna oma kodus paari Brian ja Joe.

«Olen rõõmus, et kaks pikaajalist Valge Maja töötajat said üksteist, tegemist on suurepäraste inimestega,» rõõmustas asepresident.

Biden sai kahe mehe paaripanekuks ajutise loa Columbia piirkonna võimudelt.

Lisaks samasooliste paaripanekule oli Biden möödunud nädalal populaarse sarja «Law&Order» võtetel, sest tal on selles episoodiline roll.

USAs näeb 18. hooaja osa, milles astub üles Biden, 28. septembril

Biden on juba mõnda aega tegelenud naiste õigustega ning andnud ülikoolides loenguid seksuaalvägivalla teemal.

President Barack Obama viimane täistööpäev Valges Majas on 19. jaanuaril 2017, lahkub ka Biden, kelle sõnul on ta aspresidendina tegelenud mitmete teemadega, mis talle on südamelähedased ja ta tahab nendega jätkata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles