Politsei hoiatab Weekend festivali piletipettuste eest ning aitab Facebookis kaotatud asjade leidjaid ja otsijaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei aitab Weekendil Facebooki kaudu leida ja otsida kadunud asju
Politsei aitab Weekendil Facebooki kaudu leida ja otsida kadunud asju Foto: Facebook

Politseisse pöördus eile inimene, kes andis teada, et oli tasunud ettemaksu kolme pileti eest, aga kannatanuni piletid ei jõudnud.

Politseisse pöördus eile inimene, kes andis teada, et oli tasunud ettemaksu kolme pileti eest, aga kannatanuni piletid ei jõudnud.

Politsei poole pöördus eile inimene, kes oli heauskselt ostnud internetis odavalt pakutud kolm piletit Weekend Baltic Festivalile. Kokku küsis petis kolme pileti eest 200 eurot ja palus raha kanda väidetavalt enda isiklikule arveldusarvele. Piletid siiski kannatanuni ei jõudnud ja petisega enam ühendust saada ei õnnestunud. Lisaks on politseini jõudnud sama arvatava petisega seoses veel kaks teadet, kus inimesed on maksnud raha, aga lubatud pileteid pole saadetud. Juhtumite täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse juhtivuurija Kaire Kontsu sõnul tuleb piletiostul viimase hetke pakkumistele panustamisel olla ettevaatlik.

„Piletite soetamiseks soovitame eelistada ametlikke pakkujaid, aga arusaadavalt kasutakse ka muid kanaleid. Pettuse ohvriks langemise vältimiseks soovitan tehing läbi viia kohtades, kus saab piletite õigsust kohe kontrollida. Kindlasti soovitame vältida veebiülest kauplemist, kus puuduvad igasugused garantiid, et makstud raha eest ka reaalselt kehtivad pileteid pakutakse,“ ütles Konts.

Juhul, kui märkate võimalikku piletipettust või olete langenud ohvriks, tuleks pöörduda politsei poole.

Samuti eile avaldati Lääne prefektuuri Facebooki lehele üritus, mille abil loodetakse Weekend festivali ajal Pärnus ja festivalialal kaotatud ning politseini jõudnud esemed tagasi omanikeni aidata.

Alates esmaspäevast, 1. augustist on Lääne prefektuuri Facebooki lehel kõigile osalemiseks avatud üritus „Kaotatud ja leitud /// Lost and Found /// Weekend Baltic 2016“, mis on loodud festivali toimumise ajal Pärnus ja festivalil kaotatud esemete tagasi omanikeni aitamiseks.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul näitas eelmise aasta kogemus, et peomelus võib asjade kaotamist ette tulla tavapärasest rohkem.

„Meie peamine soovitus on see, et peole võetaks kaasa vaid hädavajalikud esemed ja dokumendid. Oma vara tuleks hoida nii, et see oleks kaitstud varaste ja kadumise eest,“ ütles Sinimeri.

Eelmisel aastal saabus Pärnusse ka neid, kelle eesmärgiks oligi kasutada ära inimeste uinutatud valvsust ja rõõmsat peomeeleolu, et panna toime taskuvargusi. Soojad ilmadega kaasnev taskute vähesus tõi kaasa selle, et tantsuhoos pudenesid inimestel asjad lihtsalt taskust välja.

Sellel aastal on festivalialal avatud politseitelk, kuhu korraldajad ja turvameeskond toimetavad festivalialalt leitud esemed. Politsei tagastab need seal omanikele ja päeva lõppedes rändavad omanikuta esemed edasi Pärnu politseijaoskonda, mis asub aadressil Pikk 18. Linnaruumist leitud esemed kogutakse kohe Pärnu politseijaoskonda. Kõik esemed pildistatakse üles ja info leiu kohta avaldatakse reaalajas ürituse seinal.

„Kui olete midagi kaotanud, siis oleks kõige mõistlikum märkida lehel ennast osalejaks ja tellida kõik teavitused. Nii on võimalus, et saate kohe teada, kui teie telefon või rahakott on meieni jõudnud,“ soovitab Sinimeri.

Kui leiate lehel avaldatud piltide hulgast selle, mis peaks teile kuuluma, tuleks ühendust võtta spetsiaalselt leitud esemetega tegelevale infotelefonile 444 6500. Sealt saab juba täpsemad juhised, kuidas kaduma läinu tagasi enda valdusesse saada.

Möödunud aastal jõudis Pärnu politseijaoskonda umbes 250 eset, mille hulgas oli nii dokumente, rahakotte kui ka võtmeid ja mobiiltelefone. Suurem osa neist leidis tagasitee omanikuni Lääne prefektuuri Facebooki lehe kaudu, mida eksperimendi korras sellel otstarbel kasutati. Kõige kaugem koht, lehe abiga esemeid tagastati, oli Brasiilia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles