Heidy Purga vahetab Juhan Paadami välja

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga
Heidy Purga Foto: Mihkel Maripuu

Eesti eurolaul jõuab kevadel Moskvas toimuvale Eurovisiooni lauluvõistlusele Heidy Purga juhtimisel.

1997. aastast Eesti eurolaulu meeskonda juhtinud Juhan Paadam jätkab rahvusringhäälingu EBU ja välissuhete osakonna juhtimist.

Rahvusringhäälingu juhatuse liikme Hanno Tombergi sõnul langes valik Raadio 2-e peatoimetajale Heidy Purgale, sest ta on Eesti popmuusika edendamiseks palju ära teinud.

«Heidy Purga on hea muusikavaistuga, energiline ja mitmekülgne inimene,» selgitas Tomberg. «Eurolaulu produtsendi rollis ootame temalt senitoiminud saateformaadi värskendamist ja uusi ideid.»

Purga sõnul soovib ta Eesti eurolaulu valimisel pakkuda rohkem tähelepanu ja tuge neile tegijatele, kes seni pole soovinud või saanud osaleda - et kohalik muusikailm võtaks vastu andekaid tegijaid, kes suurte muusikasündmuste vähesuse tõttu on pidanud varju jääma.

«Iga suurem ettevõtmine nii väikeses riigis nagu Eesti võiks pigem aidata muusikuil teha seda, mida nad igapäevaselt teevad, mitte kirjutada spetsiaalseid eurolaule,» sõnas ta.

Purga hinnangul tuleks kodumaisesse finaali jõudnud lugusid tulevikus palju jõulisemalt tutvustada. 

Eurolaulu 2009 konkurss kuulutatakse välja oktoobri keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles