Just praegu Pärnus! Danny Gonzales läheb performance`iga ühiskondliku südametunnistuse kallale

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Gonzales läheb performance`iga ühiskondliku südametunnistuse kallale
Danny Gonzales läheb performance`iga ühiskondliku südametunnistuse kallale Foto: MediaMarketing

 

Laupäeval kell 16 avas Pärnu Keskraamatukogus rahvusvahelise Rahvusvahelise Printmaking IN festivali "Back in Chaos" Danny Gonzales oma performance`iga "Black Matters", millel on ka sügavam eetiline ja poliitiline sõnum. Et seda meest pisut lähemalt tundma saada, esitas GoodNews talle mõned küsimused.

Foto: MediaMarketing

Kuidas te performance kunsti juurde jõudsite? 

Mind kaasati Non Gratasse kaks aastat tagasi Oklahomas.

Miks just see kunstivaldkond? 

Ma ei tee ainult performance`i, ma teen ka skulptuure, maale ja graafikat. Ma võtan keskkonna ja emotsioonid, kasutan neid kütusena uute kontseptsioonide loomisel, mis puudutavad mu hinge. Ja ma loodan, et samamoodi puudutab see teisi.

Milleks publik peab valmis olema?

Publik peab ennast  lihtsalt vabalt tundma. Nad ei pea alati kaasa tulema, aga nad peavad alati olema valmis seda vastu võtma. Ainus mida sa teha saad, on anda neile võimalus kaasa lüüa. Otsus on nende, mina loon võimaluse, nemad otsustavad tulemuse.

Foto: MediaMarketing

Kuidas antud performance'i idee sündis?

Selle performance`i põhjus on luua rahvusvahelise liikumise vastutus. USA-s on politsei muutunud rõhumisvahendiks, eriti mustanahaliste või muus etnilises keskkonnas. Põhjus, miks on oluline seda performance`i teha siin, Eestis, on näidata USA-le, et liitlased toetavad ühist huvi austuse ja vabaduse vastu, sõltumata rahvusest. See ei aita ühendada ainult riike, vaid ka rahvusvahelise üldsuse liitlasi. See on aeg, kui me peame üksteist toetama personaalsemal moel….must elu loeb, kõik elud loevad… performance`i on kutsutud maailma sillaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles