FOTOD! Festival Printmaking IN “Back in Chaos” toob kokku ülemaailmsed alternatiivkunsti tegijad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel nädalavahetusel tekib graafika- ja alternatiivkunstisild kahe linna, Pärnu ja Riia vahel, sest mõlemas toimub kaheksateistkümnes rahvusvaheline graafika festival Printmaking IN nimetusega "Back in Chaos." Väljas on enam kui 75 kunstniku teosed kogu maailmast ja see teeb festivalist Baltimaade ühe suurima graafikanäituse. Ja mõistagi on kohal jõulised performance`i etendused.

Foto: MediaMarketing

"Kokku tulevad ülemaailmse alternatiivkunsti tegijad, kes läbi kaose maailma muudavad," ütleb Eesti skulptor, performance kunstnik ning graafik Al Paldrok, kunstnikunimega Anonymous Boh, kes on tuntud ka rahvusvahelise performancegrupi Non Grata juhtfiguurina ja on ka festivali korraldaja.

"Ajal, kui Ameerika on Euroopa kultuuri- ja uusvasakpoolsetes ringkondades täiesti out ja kogu maailma kurjus ja allakäik delegeeritakse ühendriiklaste kaela, kipub Euraasias ununema fakt, et valdav osa maailma alternatiivkultuuri pärlitest pärineb just sellest keskkonnast. Ja midagi ei ole muutunud — alternatiivne mõtlemine ja kodanikualgatus produtseerib läänepoolkera lõpmatutes avarustes ennenägematuid eripalgelisi kooslusi, millest eurostandardiseerunul õhtumaal undki ei osata näha," ütleb Al Paldrok.

Foto: MediaMarketing

"Back to Chaos" toob Riiga ambitsioonikate ja vastuoluliste nimetustega kunstnikerühmitusi Ameerika eri paigust, mis eurooplastele teada rohkem naftapuurtornide, indiaanisõdade ja jackassi kaudu ning mida kunstiga tavaliselt ei seostata: 

Texasest „The Amazing Hancock Brothers”, California “Black Cat Press”, Missouri “Evil Prints”, Mississippi Sean Starwars, New Yorgi “Cannonball Press”, Chicago Tyler Krasowski ja Carlos Barberena, Kesk-Lääne „OutLaw Prints”, Houstoni “Burning Bones Press” — just selle mitmekesise fenomeni jõudemonstratsiooniga tervitab festival Baltimaade pealinna.

Foto: MediaMarketing

30. juulil avatakse festivali “Tagasi kaosesse/Back To Chaos” näitused Pärnus.

Otsa teeb lahti kell 16.00 Keskraamatukogus Matti Miliuse kogu maja hõlmav ekspositsioon. Endla teatris avatakse festivali üldnäitus, kus on koos väga kirju ülemaailmse seltskonna looming, Pärnu Linnagaleriis W-MAN naistenäitus, Avangard galeriis Anonymous Bohi isikunäitus, Kunstnike Majas hiljuti NON GRATA Diverse Universe performance tuuri kajastav Caroline Sada isikunäitus ning Ameerika vanglatest pärit protestikunst ning Katlamajas festivali skulptuurinäitus ning tuleskulptuur koos Non Grata performance`ga.

Foto: MediaMarketing

Reedel kell 19 avab Al Paldorak ehk Anonymous Boh Riia Linna Näituste Keskuse "Riga Art Space" Intro Hallis oma isikunäituse "Stardust", kus on väljas tema graafilised teosed, näitus jääb avatuks 21. augustini.

Juba kell 20 on ta koos Non Grataga aktsioonis performance-etendusel, mis toimub kultuuri- ja kunstiprojekti NOASS avamise raames.

Foto: MediaMarketing

Laupäeval kell 18 avab Anonymous Boh oma näituse Pärnus rüütli tänaval Avangard Gallery`s ja kell 20 on Non Grata taas performancelainel, kui Ringi tänava Katlamajas toimub Non Grata performance "Tuleskulptuur" Taivo Petersoni muusika taustal.

Nagu ikka, ei avalda Al Paldrok toimuma hakkava sisu, sest performance kulgeb alati ettemääramatult ja kaoses.

"Back to Chaos" Katlamaja skulptuuriinstallatsioonis löövad kaasa Anonymous Boh, Elo Liiv, Mati Karmin, Aili Vahtrapuu, Mari-Liis Tammi, Temuri Hvingija & R_R, Vergo Vernik, Toomas Altnurme, Kaspar Rabbi, Oliver Rull, Hannes Paldrok, Danny Gonzalez, Johan Huimerind, Põvvat Kama ja Leonhard Lapin.

Foto: MediaMarketing

Kogu üritus lõpeb pühapäeval kell 15, mil toimub etendus "Camera Obscura Boat on Pärnu River", mille korraldavad Juho Poesiloe Pöysti, Mika Palonen, Tuomo Vuolteenaho & Risto Puurunen.

VAATA FOTOSID! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles