Hispaania vanemad võitlevad, et panna lapsele nimeks Hunt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: SCANPIX

Hispaanias hiljuti vanemateks saanud Ignacio ja Maria peavad bürokraatidega võitlust, et nad saaksid panna oma pojale eesnimeks Lobo (Hunt).

Laps sündis 12. juulil, kuid vanematel oli eesnimi Lobo juba ammu leitud, edastab The Local.

«Otsustasimejuba paar kuud tagasi, et ta saab nimeks Lobo, sest hunt on ilus loom ja see nimi on unikaalne. Tahame oma poega kasvatada austuse, armastuse, võrdsuse, looduse, õigluse, headuse ja loomaarmastuse vaimus,» teatas lapse isa.

Paar läks Madridi eeslinna Fuenlabrada sünniregistrisse, et lapse nimi ametlikuks teha, kuid ametnik ütles neile, et nad ei saa panna pojale nimeks Lobo, kuna see võib olla lapse jaoks solvav.

«Vaidlesime ametnikega kümme päeva ja siis öeldi, et Lobo on levinud perekonnanimi ja seega ei ole eesnimeks sobilik. Hispaanias on palju inimesi, kellel on ebatavaline eesnimi, meie lapse nimi mahub ka sellesse kategooriasse,» teatasid vanemad.

Paar tõi näiteks, et hispaanlastel on eesnimeks Paloma (tuvi) ja Leon (lõvi), seega ei ole nende nimede valguses Lobo midagi erilist.

Hispaanlased käivitasid petitsiooni, et nad saaksid pojale anda nimeks Lobo. Sellele on nüüdseks andnud allkirja üle 2000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles