Euroopa parimad driftijad kraabivad Laitses betoonseina

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drift Allstars Optibet Estonia GP
Drift Allstars Optibet Estonia GP Foto: promo

Laitse Rallypargis algasid Drift Allstars Optibet Estonia GP treeningsõidud, kus võistlejad saavad katsetada rada, mis on välisvõistlejate hinnangul üks ekstreemsemaid Euroopas. Treeningringidel lähevad sõidud järjest julgemaks ja oma piire katsetades ei ole jäänud puutumata ka betoonsein. Eile alanud treeningsõidud jätkuvad täna, et valmis olla kella 18.30 algavateks kvalifikatsioonisõitudeks.

Esmakordselt Eestis tuli rajale ka Ukraina meister Dmitriy Illyuk, kel äsja valmis uus, üle tuhandehobujõuline auto. Illyuk tegi kõigepealt paar esimest ringi aeglaselt, et proovida, kas auto töötab ning siis hakkas katsetama sõidunippe rajal. „See rada meeldib mulle väga! Rada on kiire ja nõudlik, et oma oskused ja kogemused maksma panna,“ kommenteeris Illyuk vahetult pärast treeningsõite.

Lätlane Davids Jaunakais, kes hoiab praegu Läti drifti meistrivõistlustel teist kohta, on Laitse rajal varem sõitnud ning tunneb end siin rajal väga hästi. Eilsetel treeningringidel vaevles Jaunakaisi auto tehniliste probleemide küüsis, mis segasid sõitu, aga tänaseks olid vead kõrvaldatud ja sõidud sujusid plaanitult. „Plaanin olla üllatusvõitja, keda keegi ei oodanud võitjana näha! Mul on tänavune hooaeg sujunud väga hästi, mul on nüüdseks väga hea auto ja see rada mulle meeldib,“ oli lätlane võidulootuses.

Iga treeningringiga tunnevad võistlejad end siin rajal üha kindlamini. See tähendab ka piiride katsetamist. Juba eile kraapisid mitmed sõitjad autosid mööda betoonseina. Mõned neist ka pisut rohkem, mistõttu auto vajas parandamist, et hommikuks taas valmis olla. Täna hommikul olid kõik eile kraabitud autod stardis.

Kvalifikatsioonisõidud algavad täna kell 18.30, kus selgitatakse paremusjärjestus, mille põhjal selguvad homsed paarilised tandemsõitudes. Vaata täpsemat ajakava kodulehel.

Vaata ka fotosid eilsetest treeningsõitudest SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles