Ameeriklasest turist veetis öö Milano toomkiriku katusel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milano toomkirik
Milano toomkirik Foto: SCANPIX

Itaalia politsei teatel veetis ameeriklasest turist öö Euroopa ühe tuntuma gooti stiilis ehitise, Milano toomkiriku (Duomo di Milano) katusel.

23-aastane mees sõnas politseile, et ta oli sel esmaspäeval tualetis, kui turvatöötajad enne sulgemist viimaseid külastajaid välja juhatasid ja kiriku üle kontrollisid, edastab foxnews.com.

Turvatöötajad ei teadnud, et ta on WCs ja selle tõttu jäi ta kirikusse lõksu.

Mees otsustas mitte helistada politseisse, vaid veeta öö selle ehitise katusel, kuna seal on palju huvitavaid kujusid. Ta andis endast teispäeva hommikul teada, kui kirik taasavati.

Itaalia politsei teatel oli mees passi järgi pärit Illinoisi osariigist ja talle ei esitata mingit süüdistust. Võimud ei avalikustanud katusel ööbinu nime.

Wikipedia: Milano toomkirik (Duomo di Milano) on üks tuntumaid gooti stiilis ehitisi Euroopas. Ta asub Põhja-Itaalias Milano linna südames Piazza del Duomo ääres.

Viielööviline, 157 meetrit pikk ja 92 meetrit lai basiilika on üks suuremaid gooti katedraale maailmas. Peatorni kõrgus on 109 meetrit. 40 000 inimest mahutava katedraali tähelepanuväärseim osa on katus oma 135 tornikese ja tohutu hulga kujude ning veesülititega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles