Pildid: paavst komistas ja kukkus miljonite ees (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Franciscus on visiidil Poolas, kus ta kukkus missal, mida kanti üles televisioonis ja mida nägid miljonid inimesed.

79-aastase pontiffi kukkumine leidis aset Poola lõunaosas Częstochowas Jasnaja Gora kloostris, mis on poolakatest katoliiklaste üks pühamaid paiku, edastab AFP.

Meediasse jõudnud fotodel on näha, kuidas paavst komistab altari läheduses ja kuidas teda aitab Vatikani tseremooniameister Guido Marini.

Teadolevalt kannatab paavst ishiase käes, mille tõttu tal on vahel alaseljas ja jalgades valu, mis võis olla ka nüüdse kukkumise põhjuseks.

Paavsti kukkumine oli kerge, ta ei saanud vigastada, jätkates missat.

Argentina päritolu paavst Franciscus ülistas poolakast paavsti Johannes Paulus II, kes aitas poolakatel pidada vastu aja, mil riigis valitsesid kommunistid.

Paavst Francsicuse sõnul on maailmas käimas sõda, kuid see ei ole ususõda, kutsudes eurooplasi üles andma varjupaika neile, kes põgenevad sõja ja kiusamise eest.

Paavst sõidab  Częstochowast edasi Krakovisse, kus talle linnapea annab üle sümboolselt linna võtme ja kus ta kohtub erivajadustega noortega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles