Birgit saab uue video eest puid alla!

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Sarrap ja Jüri Pootsmann lähevad koos tuurile.
Birgit Sarrap ja Jüri Pootsmann lähevad koos tuurile. Foto: Ardo Kaljuvee

Filmograaf ja fotograaf Indrek Kasesalu jagab Facebookis Birgiti uut suveloo videot „Ma tean, et sa tead“ ja ei hoia end siunamisega tagasi. „Vaatasin Birgiti uut videot, ilusad kaadrid ja värvid, aga produktsioon!, milleks küll sellist asja teha, pole nagu mingit kunstilist väärtust, reklaamilik idealismi illusioon,“ arvab mees.

Kommentaarid on mehele kaasa elavad „Sorry kui kedagi solvan, aga sisu on tõesti päris totter. kuidagi ebausutav ja võlts elu emuleerimine, mis mõjub lausa koomiliselt,“ kirjutab üks. „Kaameratöö ja post väga hea, ainult et võiks teha rohkem tõelisi asju,“ lisab Kasesalu.

„Ainult et lihtsalt udust, (võlts)fleeridest ja pastelsetest retrovärvidest ei piisa... isegi kui ei suudeta või pole eesmärgiks mingit sisu toota, siis kostüümid, ilmed, miimika jms võiks ikkagi valitud tonaalsusega kokku minna. Praegune tulemus paistab karjuvalt võlts ja see rikub kõik ära. (kurat, kui te teete sellise veidi villase video, siis pange solistile mingi sobivam riietus selga, et ta ei näeks keset pikniku välja nagu oleks tulnud gaalakontserdile),“ kirjutab kolmas. „Oleks ju võinud olla selline ilus armas ajuvaba muusikavideo ja see oleks päris äge - neid ei ole üleliiapalju...“

„Mnjah, tuleb nõustuda kõigi eelkõnelejatega, ikka väga võlts ja punnitatud on see asi. Ja olles ise pillimees, siis minu silma jaoks on üsnagi segav kui loo vältel tehakse erinevate muusikainstrumentidega ikka väga suvalisi ja asjasse mittepuutuvaid liigutusi. Aga see segab tõenäoliselt ainult neid, kes ise pillimängust midagi teavad,“ kirjutab pillimees Laas Valkonen.

Lõpetuseks leiavad kommenteerijad, et oleks hea kui keegi selle kriitika kokku võtaks ja videotegijatele edastaks. „Juba 15 aastat on räägitud, et puudub meediakriitika. Meediakriitika, millest ka tegijale kasu oleks. Pean silmas telet, reklaami, videot. Sest pole kas knowhow'd või ei taheta sõbrale halvasti öelda jne. Aga samas tavainimene ilmselt ei saagi aru, et mida võiks vaadata, millele tähelepanu pöörata jne. Siinne tagasisidet on hetkel meeldivalt konstruktiivne. Keegi võiks ju kuhugi mingi kriitika nupu kirjutada.“

Siin see oli. Kes tahab täpsemalt lugeda, saab seda teha Facebookist Videofoorumist – SIIT! 

Kuidas sulle Birgiti uus muusikavideo meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles