Video: Ühendkuningriigis lahvatas skandaal koraanileheküljele astunud animategelase ümber

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Suurbritannais tekkis skandaal tuntud animaseriaali «Fireman Sam» (Tuletõrjuja Sam) ümber, kuna selles olev tegelane astub sarja ühes osas koraanist pärit leheküljele ja libastub.

The Guardiani teatel näidati seda osa esmakordselt 8. oktoobril 2014. aastal ning siis ei peetud seda probleemiks, kuid nüüd näidati lastele mõeldud sarja uuesti ja tekkis küsimus, miks see tegelane moslemitele tähtsale koraanile astub.

Sarja üheksanda hooaja seitsmendas osas on Tuletõrjuja Sami kolleegi näha kandikuga, millel on kolm kuuma jooki. Ta astub kogemata põrandal olevatele paberitele, libastub ja kukub koos kandikuga.

Nimetatud osa näinud kommenteerisid, et libisemise tõttu õhku tõusnud paberitel oli araabiakeelne tekst. Küsiti, et miks Tuletõrjuja Sami jaamas olid araabiakeelsed paberid?

Veel mainiti, et üks paberitest tundus olevat moslemite pühakirjast koraanist.

Kohe läks lahti sõnasõda, et lastele mõeldud seriaalis näidatakse koraanil tallumist. Animasarja produktsioonifirma HIT Entertainment oli lõpuks sunnitud sõna võtma.

«Meile jõudis info, et «Fireman Sami» ühes osas on näha lehekülge koraanist. Eesmärgiks oli näidata suvalist teksti, mitte konkreetset araabiakeelselt teksti. Vabandame vea pärast,» teatas esindaja.

Nimetatud animasarja näidanud kanal Channel 5 teatas , et koraanile viitavat osa enam eetris ei näe.

Kõige enam kaotab selles skandaalis animastuudio, mis selle osa tegi, kuna produktsioonifirma katkestas stuudioga koostöö. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles