Äge galerii ja video: Tallinna saabus rohkem kui 50 luksuslikku sportautot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saabus Põhjamaadest Eestisse üle 50 luksusliku sportauto, mille kogumaksumus ulatub kümne miljoni euroni ning summaarne võimsus ületab 30 000 hobujõudu. Kõige kallim neist, Lamborghini, maksab ligi 350 000 eurot!

Foto: Viktor Burkivski

Superautode omanike ürituste sari Gran Turismo väisab Eestit juba viiendat aastat.

Skandinaaviast pärit superautode omanikud, kelle garaažides seisavad Lamborghinid, Bentleyd, McLarenid, Lotused, Ferrarid ja teised luksuslikud sportautod, saabuvad oma uhkete sõiduriistadega Tallinna 27. juulil, kust edasi liigub superautode korteež Pärnusse. Eestisse saabuvate superautode summaarne võimsus ületab 30 000 hobujõudu ehk 22 400 kilovatti.

Foto: Viktor Burkivski

«Gran Turismo Baltica tähistab tänavu viiendat aastapäeva ning tegemist on väikese juubeliga. Superautode fännid, olgu nad ükskõik kui väga rikkad või olulised inimesed, näitavad hea meelega oma masinaid publikule, suhtlevad vabalt huvilistega, lasevad rõõmsalt nii autodest kui ka endast pilte teha ning lubavad autode sisse piiluda,» ütles Gran Turismo ürituse Eesti patroon, OlyBeti tegevdirektor Veiko Krünberg.

Krünbergi sõnul on sellises mastaabis luksus- ja muskelautode esitlus Tallinnas ja Pärnus harukordne võimalus tutvuda maailma autotööstuse tippkunstiga. «Võime öelda, et selliste autode eksponeerimine Tallinnas ja Pärnus on tippklassi autosõu, mida kutsun külastama kõiki huvilisi – üritus on kõigile avatud,» lisas Krünberg.

Foto: Viktor Burkivski

Enamik superautosid saabus Tallinna täna hommikul Stockholmi laevaga ning nad rivistusid Hiltoni hotelli ette.

Pärast autode demonstreerimist pealinna publikule suundusid 70 superautot Pärnusse, kuhu jäädakse 31. juulini.

Gran Turismo korraldaja Peter Ternströmi sõnul on Audru ringrada paljude arvates parim viimasel ajal Euroopasse lisandunud võidusõiduring.
Gran Turismo korraldaja Peter Ternströmi sõnul on Audru ringrada paljude arvates parim viimasel ajal Euroopasse lisandunud võidusõiduring. Foto: Viktor Burkivski

«Rada on fantastilise ülesehitusega ning pakub sõitjatele väga palju tehnilisi lõike. Audrus sõita on nii äge, et kõik teised Skandinaavia ringrajad tuhmuvad sellega võrreldes. Pärnu linn on aga sama hea suvine sihtkoht nagu Visby või Sopot,» selgitas Ternström, miks Gran Turismo korraldab oma üritusi Pärnus juba viiendat aastat.

Foto: Viktor Burkivski

«Peatume linna parimas rannakohas – rannahotellis ja kui meie enam kui 50 superautot on hotelli ette parkinud, teab terve linn, et oleme kohal!» lisas Peter Ternström ning kutsus Pärnu elanikke ja külalisi kindlasti autosid vaatama.

Kuigi päevasel ajal kihutavad superautod Audru ringrajal, rivistuvad nad õhtuti Ranna Hotelli parklas.

Foto: Viktor Burkivski

Gran Turismo on superautode omanikele loodud ürituste sari, mille raames korraldatakse erinevates riikides sõiduretki ning külastatakse Euroopa parimaid ringradu. Grand Turismo liikumine tähistab tänavu oma kümnendat aastapäeva.

Vaata uhket pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles