Festivalide kõrgpunkt on käes! Valmista endale ise šamaanitrumm!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šamaanitrummi valmistamine
Šamaanitrummi valmistamine Foto: Taevas ja Maa

Kas oled unistanud oma trummist, mis valmistatud ehtsast tundrate põhjapõdra nahast?

Foto: Taevas ja Maa

Nüüd võid teostada oma unistuse, sest augustikuu alguses tuleb Soomest külla trummimeister Arto Ukko Hämaläinen, et juhendada Uue Aja Valguse- ja Armastusetrummi valmistamist.

Taevas ja Maa keskus korraldab 13.-14. augustil koostöös Arhailiste Traditsioonide keskusega suvise šamaanitrummi meisterdamise, kus saab ISE valmistada oma trummi ning viltida oma isikliku trumminuia. Sündmus toimub 12.–14. augustil toimuvate šamaanipäevade raames Arhailiste traditsioonide keskuses «Terviklik Maailm».

Foto: Taevas ja Maa

Kas oled unistanud trummimängu oskusest või on sul juba trumm olemas, aga see kogub peamiselt nurgas tolmu?

Sul on vaja vaid õpetajat ja inspiratsiooni. Pole probleemi, Arto Ukko õpetab trummiga sõbraks saama ja universumiga suhtlema, ta räägib trummide hingeelust ja trummi väärtusest ning kõigest mis trummimängu ehedaks ja nauditavaks muudab. Kui sul on oma trumm juba olemas, siis võta see kindlasti kaasa. Õhtul saavad kõik koos trummida ja laulda ümber lõkke.

Šamaanitraditsioonide kohaselt valmistas iga šamaan oma trumminuia ise enda valitud materjalist, sest sellega siirdub teadja südametarkus trummi edasi.

Kui sul on umbes 30–40 sentimeetri pikkune, sõrmejämedune puupulk, mis ootab, et temast valmistataks trumminui, siis võta ta kaasa. Kui pole, siis mine kohale ja leiad vajaliku materjali ka kohapealt.

Päev algab kell 10.00 tseremoonia ja trummimänguga.

Trummitegu hakkab pihta kaare ja naha valmimisega. Kaare jaoks on olemas mesilasvahavärvid, mida võib soovi korral kasutada. Samuti on võimalik värvida looduslike, veel põhinevate värvidega trummi nahka ja anda talle imepärane muster. Kohapeale tulles pole vaja midagi kaasa võtta, kõik vajalik materjal ja töövahendid on olemas.

Foto: Taevas ja Maa

Arto Ukko on trumminud ja trumme valmistanud üle 20 aasta – see on tema kirg.

Trumm on suurepärane instrument mediteerimiseks ja rahunemiseks. Lisaks on trumm tore reisikaaslane, sõprade abistaja ja lihtsalt hea meelelahutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles