SUUR GALERII! Tänavune Joogafestival lõi osalejarekordeid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Haapsalu Piiskopilinnuse seinte vahel ja kultuurikeskuses toimunud Suvisel Joogafestivalil lõi kaasa ligikaudu 1400 joogahuvist, kes käisid seal käepaelaga, pluss hinnanguliselt veel teist samapalju bazaari ja festivalimelu uudistajad.

Festivali peakorraldaja Merit Raju ütleb, et ka visuaalselt vaadates oli üritusel eelmistest kordadest rohkem inimesi ning hea soe tunne tekkis sellest, et joogasõbrad tegid kõik algusest lõpuni kaasa ega rullinud vahepeal omi matte lahkumise eesmärgil kokku. Tema ise sai kogu festivalist head inspiratsiooni ja motivatsiooni. Vastukajad on olnud positiivsed ja paljud osalejad on seda isiklikult ütlema tulnud.
 
Siit ka üks tänukiri: "Veel kord, suurimad tänud, et saime festivalile tulla ning nii palju hingekosutust ammutada. Need olid imelised kaks päeva ses sumedas suves. Vahva oli kohata nii palju ammuseid tuttavaid, erinevatelt kursustelt ja koolitustelt kohatuid – ning nendega uuesti koos hingata. Ja mis mind eriti puudutas – kõik need pisikesed, usaldavad, rahulikud, armastusega küllastunud väikesed beebid! Imeline oli tunnetada kogu seda rahu ja ingellikkust nende ümber. Minu jaoks olid sügavaimad emotsionaalsed kogemised Kristina Paškeviciuse tantsurännak ning Almer Jansu lõdvestav tants, kuid reaalset abi, teadmist, kinnitust ja lohutust tänasesse päeva ning edasi liikumiseks annavad Ananda Das’i ja Ingvar Villido loengutel kuuldu. Võib ehk tobedalt või rumalalt kõlada, aga minu jaoks oli tõeline "ahaa"-elamus, et minevikku ei peagi oma seljas tassima nagu sadat köidet kannatust. Olgugi sellest ju ennegi loetud ning mitmetel enesearengukursustel õpitud, tõid ehedaima uskumuse ja lootuse just Ananda Das’i töötoad."
 
Merit Raju lisab, et populaarseim oligi ehk peaesineja Ananda Das, kes jäi kõigile nii festivalil kui ka telekanalite vahendusel meelde oma naerulagistamisega, ning ka Jaya Shivani ehk Katrin Silmani Tantra töötuba "Sissejuhatus tantristlikku ehk pühasse seksuaalsusesse" ei tahtnud rahvast hästi ära mahutada.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles