Eestimaine väikeettevõte püüab vallutada maailma loomakujuliste unemaskidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaine väikeettevõte püüab vallutada laia maailma loomakujuliste unemaskidega
Eestimaine väikeettevõte püüab vallutada laia maailma loomakujuliste unemaskidega Foto: Co-founder

Pisut üle aasta tegutsenud Eesti ettevõte on seadnud endale eesmärgiks jõuda laia maailma loomakujuliste unemaskidega. 

Foto: Co-founder

Tänaseks on müüdud üle 7000 unemaski 53 erinevasse riiki.

Lisaks Euroopa riikidele ka näiteks Israeli, Pakistani, Hong Kongi, Columbiasse, Tšiilisse, Azerbajiani, Uus Meremaale, Singapuri, Brasiiliasse jne. 

«Eks me pisut üllatusime, kui meiega hakati maailma erinevatest otsadest ühendust võtma. Ilmselt lisandub meile teadaolevate riikide nimistusse veel mitmeid riike, sest väga palju müüakse unemaske Tallinna parimates disainipoodides, mida turistid külastada armastavad,» rääkis Öölooma kaasasutaja Mihkel Virkus.

Foto: Co-founder

Nagu ka paljud teised, ihkab ka Ööloom läbimurret välisturgudele ja üha suurenevat väilsmaiste ostjate hulka. 

Juba kogutud tuntust välismaal, püütakse EASi loomevaldkonna eksporditoetuse toel veelgi kasvatada.

«Lisaks mitemetele välisturgudele suunatud tegevusetele, osaleme sel aastal kokku 7 rahvusvahelisel messil, millest kõige olulisem on septembris Londonis toimuv Top Drawer, kus oleme sadade teiste lahedate toodete kõrval esindatud. Loodame messi väisavatele edasimüüjatele ja ostujuhtidele silma jääda oma unemaskidega, aga ka esmakordselt näidata uusi tooteid. Samuti on plaan avalikustada üks uus toode Indiegogo ühisrahastuse portaali kaudu,» rääkis Jan Plaan

Foto: Co-founder

Nagu mitmed uued ettevõtmised sai ka Öölooma unemaskide idee alguse isiklikust vajadusest.

«Magan hästi ainult pimedas, aga apteegis või kaupluste iluosakonnas müüdavad unemaskid ei ole kuigi lahedad - tundus, et maailmas oleks sellisele tootele turgu,» rääkis üks Öölooma asutajatest Johan Kallas.

Kui illustraatorist türduksõber ja Ööloomade autor Karmen Heinmaa Johanile sünnipäevaks esimese unemaski meisterdas ja seda juhuslikult paar inimest nägema juhtusid, tekkis mõte neid ka müügiks tegema hakata.

«Üllatav oli see, et kui paljudel inimestel on minuga sarnane magamisharjumus, ja lisaks on unemaksid paljudele lennurieisidel asendamatuks kaaslaseks, aga muidugi ka niisama lahe kingitus,» lisas Johan Kallas.

Foto: Co-founder

«Usume, et suuremale osale inimestest, kes Ööloomi näevad, toovad nad kohe muige suunurka ja see meile meeldibki. Öölooma unemaskid ja ka uued tooted peavad meie nägemuses olema rõõmsad ja meile omase mõnusa võnkega.  Ja samas on pea sama oluliseks naturaalsed materjalid ning see, et saame oma tooteid toota Eestis,» lisas Jan Plaan.

Foto: Co-founder

Ööloom on Eesti disaintooteid tootev ettevõte, kes on võtnud oma südameasjaks tuua rõõmu inimeste uneaega, sest magame ju pea 1/3 oma elust, mis on keskmiselt 22 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles