Märgid, mis viitavad intelligentsusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Psühholoogide sõnul on märke, mis viitavad, et inimene on intelligentne , nutikas ja end pidevalt arendav.

Räägid valjult iseendaga – kõrvaltvaatajatele võib tunduda iseendaga rääkiv inimene kummaline ja isegi vaimse kõrvalekaldega, kuid valju häälega endale selgitamine aitab tegevusele keskenduda ja asjadel selgineda.

Loed ja uurid palju – lugemine arendab aju ja loogilist mõtlemist. Intelligentsusele viitab öökapil olev raamatuvirn, kus võib olla teoseid seinast seina. Need inimesed jälgivad nii uudiste-kui teaduslehekülgi. Intelligentsed tahavad hoida kätt «elu pulsil» ja olla kursis kõige uuega.

Sead asju kahtluse alla – juba kooliajal võisid nõuda õpetajatelt lisaselgitusi. Pelk teadmine ei ole sinu jaoks, tahad maailmas ja selles olevate asjade põhimõtteteni jõuda. Miks, kuidas, milleks jne.

Arendad end – intelligentsed inimesed arendavad end pidevalt nutiülesannetega. Sellele aitavad kaasa näiteks sudokud, ristsõnad ja mälumängud või mõned teised nuputamist nõudvad ülesanded, mis panevad aju ragistama.

Unustad ümbritseva – kui intelligentsed inimsed sukelduvad neid huvitavasse, siis unustavad nad ümbritsev keskkonna ja inimesed. Käsilolev on ainus, mis neile huvi pakub. nad ei tunneta ka aega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles