Elu24 intervjuu: Artjom Savitski põimis uude klubimuusikalisse singlisse elu parimad hetked

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artjom Savitski uus tulemine
Artjom Savitski uus tulemine Foto: MediaMarketing

Esmaspäeval tuli välja Artjom Savitski uus singel „Xklusiivne“, mis on ka oma meloodialt eriline ja senisest loomingust erinev. Tõenäoliselt vallutab see lugu peagi klubimuusikaliku eelistusega publiku südamed. Laulu tekkeloost ja sõnumist räägib Artjom ise.

Foto: MediaMarketing

Artjom - uus singel on täiesti uus lähenemine?

Jah, kõla on täiesti muutunud ja eks see oligi tegelikult suunaks. Eesmärgiks oli eesti keelse, kuid tänapäevase modernse soundiga singli välja andmine.

Loo nimeks on "Xklusiivne ". Kuidas lugu sündis?

Nii nagu tänapäeval lugusid ikka tehakse. Tegin enda jaoks analüüsi lauludest, mis praegu raadiotes laineid löövad ja sellest lähtuvalt hakkasin kirjutama. 

Lugu ise räägib üllatusmomentidest elus, kus isegi kõige pisemad ja lühiajalisemad unistused või mõtted võivad reaalsuseks saada. Konkreetses näites näeb mees piltilusat neiut, kellega antud momendil tutvumine tundub vähe tõenäoline, kuid siis toob elu võimaluse hõbedast kandikul kätte ja naine alustab juttu ise.

Räägib lugu sinu enda elust?

Mõnes mõttes küll. Kohtasin oma kaasat täiesti juhuslikult. Universumi või tähtede seis oli ilmselt selline. Pidin sõbrannaga kokku saama, kes juhuslikult võttis kaasa minu tulevase pruudi. Vahel on elus hetki, mida võib pidada saatuseks või ettekirjutuseks, asjad lihtsalt juhtuvad nii.

Foto: Jelena Rudi

Kellega koos laulu lõid?

Seekord alustasin nagu ikka ise ja pöördusin siis sõbra Carl Philip Madise poole, kes on elektroonilise muusikaga “sina” peal. Ta kuulas demo üle ja edasi tegutsesime juba koos.

Kaua see protsess on kestnud ja kui kaua võib üldse üks laul tekkida?

Antud laulu tegemine võttis kokku umbes aasta aega, aga seda kindlasti mitte järjepidevalt tehes. Vahepeal ta seisis, kuna ideed puudusid ja siis värskete mõtetega võtsin uuesti ette. Eks lauludega kipub nii olema - mõned sünnivad päevaga, mõned nädalaga, mõned lausa aastatega.

Kas pikas protsessis oli oma osa ka ülikooli lõpetamisel?

Jah. Kindlasti mängib aeg rolli. Kui teed lugu teiste inimestega koos, pead arvestama, et ajad sageli ei klapi, see on tavaline värk.

Singel on väljas ja paljud lugu kuulnud, mis saab edasi?

Ikka uued singlid, liigume ka uue plaadi poole, materjali koguneb, sellega tegeleme kontsertide kõrvalt.

Kuidas esinemisi jagub?

Esinemisi jagub — pulmad, vabaõhuüritused, akustilised kontserdid, neid on seinast seina. Kui keegi soovib mind esinema tellida, siis kõige lihtsam on minna minu kodulehele www.artjomsavitski.ee ja kirjutada mulle. Facebooki lehel hoian inimesi oma avalike kontsertidega kursis.

Kas sind saab tellida ka väga erilistele üritustele - katusele, jahile, üllatusesinejaks? 

Olen alati huvitavatele pakkumistele avatud.

Oled sa esinemiste osas kallis mees? 

Arvan, et olen hea hinna ja kvaliteedi suhtega (naer.- toimetus). 

Kuula lugu!

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles