24-aastane rootslane on maailma parim sääsetapja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsk
Sääsk Foto: Toomas Huik

Möödunud laupäeval toimusid Rootsis rahvusvahelised meistrivõistlused sääsetapmises, mille võitis noor rootslane, kes näitas, et tal on sääskede hävitamises suur kogemus.

Övertorneåst pärit 24-aastane Kristoffer Ekersund edestas 42 konkurenti, tappes 15 minutiga 135 sääske, edastab The Local.

Ekersundi sõnul ei olnud sääskede tapmine lihtne, sest sääsed olid väga ründamishimulised.

«Sääskede hammustus hakkab sügelema, kuid tavaliselt pole need hammustused probleemsed. Arvan, et veerandtunnise võistluse ajal hammustas mind umbes 200 sääske,» lisas rootslane.

Mehe sõnul oli ta võidustrateegiaks sääskede ligimeelitamine ja siis nende ründamine.

«Kaasa aitasid veel tumedad riided, higistamine ja õiged liigutused. Ma ei paljasta kõike, sest tahan ka  järgmisel aastal võita,» sõnas võidu eest 10 000 Rootsi krooni taskusse pannud mees.

Põhja-Rootsis on suveperioodil sadu tuhandeid sääski, kes inimeste elu põrguks muudavad. Sääskede populatsioon on viimastel aastatel olnud ülisuur, mille tõttu valitsus investeeris miljoneid kroone sääsetõrjesse.

Övertorneås käivitati möödunud aastal sääsetapmise meistrivõistlused, kuna kohalik omavalitsus ei andnud luba teha nende vastu bioloogilist tõrjet.

«Sääsetapmise meistrivõistlused aitavad reklaamida Övertorneåd ja meeitada siia rohkem huvilisi. Võimalik, et järgmisel aastal on veel rohkem sääsetapjaid võistlemas,» teatas Ekersund. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles