Pärnu bänd Def Rage lubab kirikutele tule otsa panna

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noortebänd Def Rage
Pärnu noortebänd Def Rage Foto: Kanal 2
Pärnumaa poisid pundist Def Rage leiavad, et usk kasvatab pimedat allumist sõgedale õpetusele. Vähemasti on see nende värske muusikavideo sõnum.

Def Rage`i noortepunt tundub olevat kristluse vastane. Sellele viitab ka bändi esimene plaat, mis kannab nime «Save us from religion», mis tähendab «Päästke meid usust».

Satanistidega siiski tegu pole. «Lugu «Save us from religion» on meie plaadi nimilugu ja me võrdleme sellel religiooni vanglaga.»

«Filmisime lugu Patarei vanglas, kus piltlikult nagu religioon hoiaks inimest vangis ja lõpus visatakse sümboolselt molotovi kokteiliga see vangla ehk kirik põlema,» räägib bändi produtsent ja kidramees Kari Kärner.

«Meie bänd tegutseb religioonide vastu, aga me pole siiski sellised inimesed, kes käivad riste põletamas. Väljendame oma arvamust ainult laulude kaudu. Me hindame iga inimese vabadust uskuda, mida ta tahab.»

«Aga samas püüame oma lauludega inimestele selgitada seda, et religioon on üles ehitatud tapmiste, sõja ja verevalamistega ning usu peamine eesmärk on muuta inimesed mittemõtlevateks lammasteks, kes peavad täitma kellegi käsku, et teenida mingile süsteemile raha.»

Def Rage`i muusikuteks on Pärnumaa erinevate gümnaasiumide lõpuklasside poisid. Bändi pani kokku Kari Kärner, kellel õpitud erialaks mitte muusika, vaid hoopis laomajandus.

Dafe Rage esineb erinevates klubides ja pubides ning nende muusikat esitab ka mitu raadiojaama üle terve Baltikumi.

«Meid on märganud juba paljud muusikapromootorid väljaspool Eestit,» kinnitab bändi produtsent. «Meid on märganud ka üks tõsisem mees, aga ta ei lubanud veel endast rääkida. Saan temast võib-olla paari kuu pärast juba täpsemalt rääkida.»

Def Rage`i uut videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles