Millest mõtled pärast ärkamist? See võib mõjutada kogu päeva

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väljaande Psycholgy Today teatel võivad need mõtted, mis tulevad pärast ärkamist pähe, mõjutada kogu päeva.

Kui esimesed mõtted on positiivsed ja rõõmsad, siis saab nendega hoida ära «vasaku jala» päeva, kus domineerib negatiivsus.

Psühholoogide sõnul on hommikul pärast ärkamist esimesed minutid elulise tähtsusega, sest just siis on meel ja aju mõjutustele kõige vastuvõtlikum.

Spetsialistid soovitavad hommikul pärast silmade avamist keskenduda sellele, mis elus hästi on ja mis veel paremaks läheb. Need mõtted loovad positiivse hoiaku, mis kestab tavaliselt kogu päeva. Kui aga esimesed mõtted on probleemide ja halbade inimsuhete juures, siis võib terve päev «negatiivsuse karidel ujumiseks» kujuneda.

Inimesel on kolm põhivajadust: ohu vältimine, edu saavutamine ja gruppi kuulumine. Kui need on täidetud ja kui keskendutakse sellele, mis on korras, siis ollakse rahulik ja eluga rahul. 

Terapeutide teatel saab mõtlemist treenida sama moodi nagu lihaseid ehk keskenduda sellele, mis on korras. 

Elus tuleb nii või teisiti ette keerulisi olukordi ja puntras inimsuhteid, kuid kui põhiloomuselt ollakse positiivne ja negatiivsust ei võeta kui «maailmalõppu», vaid mööduvat nähtust, saab kergelt sellest üle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles