10 000 purki korjanud meest süüdistatakse pandikuriteos

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purgid
Purgid Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides korjas mees 10 000 purki, mida tahtis rahaks vahetada, kuid teda süüdistatakse pandikuriteos, mille tõttu võib ta vanglasse sattuda.

Politsei teatel korjas Brian Everidge´i teisest osariigist palju taarat, kuid tahtis Michiganis nende eest taararaha saada, seega süüdistatakse teda pandikuriteos, edastab The Guardian.

Politsei sõnul tegutses see mees nagu seriaalis «Seinfeld», kus tegelased selle asemel, et viia New Yorgis pudelid vastuvõtukohta ja saada iga pudeli eest viis senti, viisid nad Michigani, kus said nad kahekordse tasu ehk kümme senti.

Michiganis kehtiva seaduse kohaselt ei saa seal teistest osariikidest pärit pudeleid-purke vastuvõttu viia ja nende eest raha saada. Kes seda teevad, ootab ees range karistus.

Pettuses süüdistatavat Everidge`i võib teistest osariikidest pärit purkide tõttu oodata ees kuni viie aasta pikkune vanglakaristus. 

Mehe plaan tuli ilmsiks aprilli lõpul, mil ta sõitis Michiganis Tyrone Townshipis suure laadungiga ja äratas sellega liikluspolitsei tähelepanu. Ta masin peeti kinni ja järelkärust leiti suurtes kilekottides tuhandeid alumiiniumist joogipurke.

Everidge sõnas politseile, et need purgid olid Kentuckyst ja ta tahtis need seal osariigis rahaks vahetada, kuid ta ei teadnud, millal ta seda teha saab.

Livingstoni maakonna kohtunik Suzanne Geddis sõnas, et Everidge tahtis Kentuckyst pärit purke vahetada rahaks Michiganis, seega rikkus ta reegleid, mille tõttu ta saab kohtu alla anda.

Everidge`i advokaat Marcus Wilcox ei soovinud oma kliendi tegutsemist ja kohtusse andmist kommenteerida.

Kui kohus Everidge`i süüdi mõistab, siis võib ta saada maksimaalselt viie aasta pikkuse vanglakaristuse ja trahvi kuni 5000 dollarit.

Juriidiliste ekspertide teatel on varem Michiganis karistatud firmasid suurte ebaseaduslike pudelite-purkide koguse eest, mitte eraisikuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles