Kõik bluusile! Augustibluusil loeb bluusluulet näitleja Juss Haasma!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju õnne, Juss Haasma!
Palju õnne, Juss Haasma! Foto: TV3

5. ja 6. augustil Haapsalus toimuva festivali Augustibluusi luulekontserdil Bluule astub sel korrral lavale näitleja Juss Haasma. Tegemist on festivali avaõhtul toimuva traditsioonilise sündmusega, kus varem on bluusmuusika saatel luuletekste esitanud näitelejad Merle Palmiste ja Raivo Trass. Sel korral ristavad verbaalsed piigid Juss Haasma ning vabakutseline Georg Merilo, kelle lugemistele reageerib oma bluusitundlate poolest tuntud virtuoos Ain Agan kitarril. Bluulet saab näha ja kuulata reedel, 5. augustil kell 17 Haapsalu Kuursaalis.

Luulekontserdi Bluule teeb eriliseks asjaolu, et ei Haasma ega Merilo lepi enne kokku, kes mida loeb - kogu võlu sünnib vahetult Augustibluusi publiku silme all, esimest ja viimast korda. Ain Agana peale jääb lugejate saatmine ning _crescendo_ vahesoolodega publiku kõditamine. Ka varasemalt luulekontserte nii kuulanud kui ise mänginud kitarrist Agan jääb salapäraseks ega ava trumpe: «Eks Bluulelaval näete!».

«Augustibluus on väga vahva sündmus! Mul on hea meel ennast sel korral pisut teises rollis proovile panna. Loen oma valitud luuletekste, mis bluusirütmis hästi kõlab ja sobib ning loodan koos Agana ja Meriloga pakkuda kuulajaile mõnusa sissejuhatuse kohe festivali avaõhtul», kommenteeris varasemalt oma bändiga Trixter bluusifestivalil üles astunud Haasma eelseisvat debüüti Haapsalu Kuursaali laval.

Mitu head aastat tagasi juurdles luulekontserdite sarja Romantiline Luulekava asutaja Georg Merilo, kuidas ühendada ägedad luuletused parima bluusiga, seda nii sisult kui vormilt. «Äkitselt turgatas mul uus hübriidsõna emakeelde, bluus + luule = bluule,», meenutab Merilo, «ning Augustibluus osutus ideaalseks aegruumiks bluule jaoks!» Eelmisel Augustibluusil võimsa luulevaliku esitamisega publikult vaheaplause pälvinud maestro Raivo Trass oli peale sooritust rahuolu ise, reageerides «Teinekordki!».

Romantiline Luulekava on 2009. aastal asutatud luulekontsertide formaat, mis jätkab ja rohkem kui 50 aastat tagasi alustatud traditsiooni, propageerides luule elegantset esitust vaheldumisi professionaalsete muusikute sooritustega. Septembrist maini on kodulavaks restoran Pegasus, muul ajal gastroleeritakse ringi, ent erikava Bluule toimub eranditult ja ainult Augustibluusi festivalil.

Tänavune Augustibluus toimub Haapsalus 5. ja 6. augustil. Festival viib bluusilainele kogu Haapsalu ning muudab linna hea muusika sõprade jaoks tõeliseks paradiisiks. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Festivali passid on müügil Piletilevis ning juuli lõpuni maksab festivali pass 42 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles