Video: «superinimene», kes jääb igas liiklusõnnetuses ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Austraalia Victoria osariigi võimud käivitasid uue teeohutuskampaania, mille staariks on «superinimene» Graham, kes meenutab oma välimuselt tulnukat.

Grahamil on lai ja tugev rinnaosa, kus on mitu rinnanibu ja palju nahavolte, tal puudub kael, kuid selle eest on väga võimas pea, mis peaks autoõnnetuses vastu pidama, edastab news.com.au.

Graham valmis Melbourne`i kunstniku Patricia Piccini, traumakirurg Christian Kenfieldi ja teeohutusinseneri David Logani koostöös.

Nende sõnul peab olema keha nagu Grahamil, et liiklusõnnetusest peaaegu kriimuta ja eluga välja tulla.

Rinnaosa voldid ja lisanibud peaks olema õhupadja eest, mis kaitseb rinnakorvi. Ekspertide sõnul on liiklusõnnetustes kõige haavatavamad just pea ja ülakeha. Olendi nina ja suu on väikesed ning peahoid selline, et nii nina kui suu jäävad nagu sissepoole. Kokkupõrkes nihkub pea tavaliselt ette ja siis taha ning kaelalülid võivad vigastada saada, kuna Grahamil kaelaosa puudub, siis see teda ei ohusta.

Grahamil on ka paksem ja vastupidavam nahk, mis õnnetusse sattudes peab vigastustele hästi vastu.

«Superinimese» erilised omadused ei kaitse teda ainult autos, vaid ka jalakäijana kui tal tuleb teel näiteks auto eest ära hüpata. Seda aitavad teha pikad jalad ja hästi töötavad liigesed, jala labaosa on tal pikem, kannaosa tavalisest kaugemal, mille tõttu ta liigub jala esiosal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles