Austraalia kooli õpilastel keelati plaksutamine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaksutamine
Plaksutamine Foto: SCANPIX

Austraalias Sydneys asuv kool keelas oma õpilastel plaksutamise ja soovitab selle asemel kasutada vaikset kaasaelamist, sobivaid näoilmeid ja käega lehvitamist.

Koolijuhtide teatel tahavad nad sellega kaitsta õpilasi, kes on müra suhtes tundlikud, kuid plaksutamise keelamine kahandab ka õpilaste liigset erutumist, edastab BBC.

Sydney põhjaosas asuvas Elanora Heights kool teatas plaksutamise keelamisest avalikus ringkirjas.

«Kui oled osalenud meie kooli mõnel sündmusel, siis on näha olnud, et tervitused ja tähelepanuavaldused ei ole plaksutamine, vaid vaiksed žestid. Plaksutamise asemel saab käega lehvitada, näoilmeid teha ning keha ja käe liigutamisega märku and. Plaksutamise keelamise ees märgiks on kaitsta neid meie kooliperre kuulujaid, kes on müra suhtes tundlikud,» seisis teates.

Kirjas oli, et õpetajad peaks jälgima sündmustel uuest korrast kinnipidamist. 

Austraalia meedia teatel on viimasel ajal haridusasutustes tehtud mitmeid mõttetuid «reforme». Näiteks keelasid mitmed koolid ära Austraalia rahvuspühal kallistamise.

Selle nädala alguses aga soovitasid haridusametnikud kasutada õpilaste poole pöördumisel sooneutraalset viisi, mitte sellist, mis viitavad mees- või naissoole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles