Video: mootorrattur üritas Nice`i autoründajat takistada, kuid kurjategijal oli relv

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Migues
Alexander Migues Foto: Youtube

Prantsusmaal Nice´is toimus 14. juulil mereäärsel promenaadil autorünnak, mille toime pannud Mohamed Lahouaiej Bouhlel tappis ligi kaks kilomeetrit inimmassis sõites 84 inimest.

Kuid Nice´il oli ka mootorratturist kangelane Alexander Migues, kes sõitis 19-tonnise veoauto kõrvale üritades seda peatada, edastab Daily Mail.

Mehe sõnul hüppas ta moororrattalt autole ja tahtis teha juhipoolset ust mitu korda lahti, kuid see ei õnnestunud.

«Nägin, kuidas kiiresti sõitnud veoauto ajas kõnniteel olnud naise alla, siis tahtis ta ka mind alla ajada. Tegutsesin instinktiivselt, ma ei mäleta, kuidas autot taga ajasin, kuid sain aru, et selle roolis oleval isikul on midagi plaanis, seega pidin teda takistama,» meenutas mootorrattur.

Hoolimata pingutusest pidi Migues katsest loobuma, kuna autoga ründajal oli relv.

Prantsuse meedia ülistas Miguesi, et tal õnnestus mõneks ajaks kurjategija auto kiirust vähendada, kuna ta jättis oma mootorratta veoki tagumise vasakpoolse ratta ette.

Miguesi dramaatiline katse peatada Bouhlel jõudis pärast Nice´i rünnakut kiiresti meediasse.

Prantslase sõnul sai ta juhtnust šoki, sest ei suutnud 36 tunni jooksul pärast rünnakut magada ja näeb seni õudusunenägusid.

Mehe sõnul oleks ta pidanud auto küljes kauem rippuma, sest siis oleks veel inimesi selle auto rataste eest jõudnud põgeneda ja rohkem oleks ellujäänuid.

Prantslane lisas, et nii teda kui paljusid teisi puudutab, et Nice'i Promenade des Anglais' rünnakus hukkus kümme last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles