Video! Arne Lauri viib täna läbi maailmas laineid lööva tantsumeditatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arne Lauri ja Deva Deva Dance.
Arne Lauri ja Deva Deva Dance. Foto: Marina Puškar

Teisipäeval, 19. juulil kell 19.30-20.30 toimub Taevas ja Maa Keskuses tantsumeditatsioon Arne Lauriga, kus üheskoos, läbi ühisvälja, üritatakse läbi keha, muusika ja liikumise jõuda hingeni.

"Tantsumeditatsioonis ollakse nagu lapsed, kes mängivad kodu, selles on kõike, laulmist, tantsu, lähedust, sügavalt silma vaatamist, rõõmu, jumalikke aspekte — kõik see tehakse ühisruumis läbi, jõudes ekstaasini," kirjeldab toimuma hakkavat juhendaja ise.

Tantsumeditatsioonis tekivad energiad, lähevad käima puhastusprotsessid, see on maailma tunnetus läbi muusika ja keha liikumise, kuhu on kaasatud erinevate kultuuride liikumised, võitluskunstid, tai chi, stanga ja hatha jooga, rahvatantsud. See on spontaanne ühisolemine ühises ruumis, kus ennast saab väljendada vabas vormis.

Tantsumeditatsiooni eesmärk on lihtne, kultiveerida häid omadusi nagu headus, tänulikkus, omakasupüüdmatus, kaastunne ja nagu ütleb Arne Lauri ise "Iga samm on tants ja iga sõna on laul."

Tants vabastab pingeseisundist, mis on kõigest blokeerunud energia ja parendab arusaamist. Metsik ja vaba tantsuline liikumine meelepärase muusika järgi on hea võimalus lõõgastumiseks.

Tantsu ja tantsumeditatsiooni vahe on see, et tantsus on pingutus ja tegemine, aga tantsumeditatsioonis kõik liigutused juhtuvad. See on keha vaba liikumine muusika järgi, teda sundimata. Sel viisil vabaneb keha ebameeldivatest aistingutest, saavutades heaolutunde.

Vaid mõne lisatäiendusega on tants võimalik muuta meditatsiooniks. Jätkates tantsimist meditatsioonis saab unustada tantsimise ja muutuda osaks tantsust. Pole vaja teha midagi ega sundida, et mainitud seisund saabuks. On vaja lihtsalt lasta kõigel juhtuda.

Tantsimine tähendab enese avastamist, mille jooksul leitakse varem inimeses peidus olnud osad: emotsioonid, suhtumine ja mõtted. Tants on väljenduse vahend. Paljud müstikud on kasutanud tantsu sisemiste kogemuste väljenduseks, sest peavad sõnu vähe tähendusrikkaks. Nad arvavad, et sõnad võivad tekitada segadust.

Tantsumeditatsioon on loomulik hinge armastuse väljendus läbi laulu, muusika, rütmide ja kehalise liikumise. Grupis tantsides tekib grupienergia, kus tants ületab ego. Muusikarütm kutsub esile erinevad seisundid, isegi kui inimene pole meditatiivses seisundis.

Vastavalt muusikale ja hetke seisundile muutuvad erinevad ülevad tunded rõõmust kuni igatsuseni. Rütm mõjutab inimest mitmel erineval moel. See mõjutab südamerütmi ja hingamist, mis omakorda mõjutavad psühholoogilist seisundit ja aju tegevust.

Arne Lauri viib tantsumeditatsioonid läbi Taevas ja Maa Keskuses 19. juulil ja 17. augustil algusega kell 19.30.

Vaata videosid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles