Nice´i lapsohvrite seas on kaks nelja-aastast ja kaks 12-aastast last

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nice`i ohvrite mälestamine Pariisis
Nice`i ohvrite mälestamine Pariisis Foto: SCANPIX

Möödunud neljapäeva hilisõhtul hukkus Prantsusmaal Nice`is veoauto rataste all 84 inimest, kellest kümme on lapsed. Ka 200 vigastatu seas on lapsi, kes on haiglas kriitilises seisundis.

AFP ja Nice Matin teatel kahtlustatakse Nice´i rünnakus Tuneesia juurtega prantslast Mohamed Lahouaiej Bouhleli, kelle radikaliseerumise kohta Prantsuse võimudel andmed puudusid. Rünnaku eest võttis vastutuse Islamiriik.

Nice`i haigla teatel on 18 vigastada saanu seisund kriiline, nende seas on viis last, kes on hingamismasinate all.

Üks hukkunud lastest on nelja-aastane Killian Khalfallah, kes hukkus koos oma ema, 31-aastase Olfa Khalfallahiga. Pere sõbrad otsisid neid pärast rünnakut sotsiaalmeedia abil ning esmalt arvati, et nad on kuskil haiglas. Möödunud laupäeval teatas Angela Niss, kes oli ema sõbranna, et nii Olfa kui ta poeg hukkusid.

Teine nelja-aastane hukkunu on Yannis Coviaux, kes oli koos perega 14. juulil Nice´is rannapromenaadil vaatamas rahvuspüha ilutulestikku. Isa Mickael Coviaux' teatel olid nad päeval olnud rannas mängimas rannapalli, kuid hiljem tahtis poeg minna promenaadile.

Ilutulestiku lõppedes jooksis Yannis teele oma mänguasja ära tooma, kuid just siis sõitis veomasin  sinna ja ajas poisi alla. Pereisa suutis oma naise kõrvale lükata, kuid märkas liiga hilja, et ta poeg on otse auto ees.

«Sain kohe aru, et ta hukkus. Ta nägi välja nagu see väike süüria poiss Aylan, kes leiti Türgi rannikult,» lausus isa.

Pere elas varem Grenoble`is, kuid viimased kolm aastat on elanud Nice´is.

Nice´i lapsohvrite seas oli ka 12-aastane Mehdi, kelle isa on Nice´is jalgpallikohtunik. Mehdi õde Gilles Ermani jäi ellu, kuid on haiglas koomas.

Veoautotragöödias kaotas elu ka 12-aastane Amy, kelle isa töötab Riviera ühes väljaandes reporterina. 

Pilti vaata siit ja siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles