Eesti kiirendaja sõitis maailmarekordi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nitro Nationals 2016 - Andres Arnover
Nitro Nationals 2016 - Andres Arnover Foto: Matis Hint

Eesti kiirendaja Andres Arnover tegi endale möödunud nädalavahetusel sünnipäevakingituse, millest iga sportlane unistab – mees sõitis oma Fordiga Mustangiga Nitro Nationals 2016 võistlustel Alastaros välja uue maailmarekordi arendades kiiruse 327 kilomeetrini tunnis 6,8 sekundiga!

„See oli täielik üllatus!“ tõdeb Arnover rõõmsalt. Kõne Ameerikast tehti talle selle võimsa uudisega alles järgmisel päeval pärast sõitu. „Ei osanud kohe midagi vastata sellise uudise peale,“ tõdeb mees eestlaslikult tagasihoidlikult.

Teda saab nüüd nimetada meheks, kes sõitis oma autoga nii kiiresti, et mitte keegi terves maailmas ei ole veel kunagi samasuguse autoga sama tüüpi mootoriga samasugust kiirust arendada suutnud. Suur asi! „Ja no sellest parem sünnipäevakingitus saaks olla ainult see, et rekord tuleks veel kiirema ajaga,“ lisab mees ise muigamisi.

Estonian Drag Racing Association´i esindaja Kaarel Oras on nii suurepärasest uudisest selgelt elevil. Ta nendib, et alati on tore tõdeda, et Eestimaal leidub tublisid ja tahtejõulisi inimesi, kes näevad kõvasti vaeva ja tasuks on olla oma valdkonnas maailma kiireim. „Ja loomulikult loob see jällegi Eestile positiivset kuvandit kogu maailmas!“

Andres Arnover ise aga loorberitele puhkama jääda ei kavatse. „Kahe nädala pärast on Rootsis võistlused, seal püüame veel paremat aega!“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles