Pärnu võõrustab hetkel maailma ühte kõige põnevamat pop-kunsti geeniuse, Andy Warholi näitust. 


Neljapäeval avas Pärnu Muuseum laineidlööva näituse "Andy Warhol: Elu pärast supipurki / Filmid, videokunst ja installatsioonid 1963-1986", mis käsitleb legendaarse popkunstniku filmindusega seotud eluetappi. Näitusel on esindatud Warholi filmid ja videod, jalustrabav installatsioon "Hõbepilved" ja mõned graafilised lehed tema kunstnikuaegadest. 

Tegu on harukordse näitusega, sest Warholi muuseum Ameerikas Pittsburghis oma hoidlaid naljalt ei ava. Viimati oli tulevikku nägeva popkunstniku näitus Eestis 15 aasta eest, mil keskenduti tema maalidele ja graafikale. Mõistagi tõi avaüritus suvepealinna arvuka kunstisõprade koorekihi ja sündmust annab edasi värvikas galerii.
Neljapäeval avas Pärnu Muuseum laineidlööva näituse "Andy Warhol: Elu pärast supipurki / Filmid, videokunst ja installatsioonid 1963-1986", mis käsitleb legendaarse popkunstniku filmindusega seotud eluetappi. Näitusel on esindatud Warholi filmid ja videod, jalustrabav installatsioon "Hõbepilved" ja mõned graafilised lehed tema kunstnikuaegadest.  Tegu on harukordse näitusega, sest Warholi muuseum Ameerikas Pittsburghis oma hoidlaid naljalt ei ava. Viimati oli tulevikku nägeva popkunstniku näitus Eestis 15 aasta eest, mil keskenduti tema maalidele ja graafikale. Mõistagi tõi avaüritus suvepealinna arvuka kunstisõprade koorekihi ja sündmust annab edasi värvikas galerii. Foto: Danel Rinaldo

Põneva näituse avapauk käis neljapäeval, 14. juulil.

Vaata meeleolukaid pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy