Nice`is elav soomlasest tippkokk: ründaja andis hoobi Nice`i «arterile»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nice´is mälestatakse lilledega eilses rünnakus hukkunuid
Nice´is mälestatakse lilledega eilses rünnakus hukkunuid Foto: SCANPIX

Pikka aega Prantsusmaal Nice`is elanud soomlasest tippkoka Jouni Törmäneni sõnul teadis ründaja, millist kohta rünnata, sest Promenade des Anglais on Nice`i elanike ja turistide seas üks populaarsemaid paiku, kus käiakse ujumas, suhtlemas, jooksmas ja jalutamas.

Koka sõnul on  Nice`i seni peetud Prantsusmaa üheks turvalisemaks paigaks, kuid eilne rünnak näitas, et see ei ole nii ning ta muretseb oma turvalisuse pärast, edastab Yle.

«Igatahes sai nii Nice`i elanike kui minu turvatunne hoobi. Arvasin varem, et vaid Pariisi suurused linnad pakuvad ründajatele huvi. Sellised rünnakud on muutumas rutiiniks, alles oli kui rünnati Brüsselis,» nentis kokk.

Ta lisas, et ründaja andis hoobi Nice´i «arterile», sest Promenade des Anglais on seda.

Nice´is tegutsev Törmänen oli rünnakupaigast poole kilomeetri kaugusel asuva restorani köögis tööl,  kus ta kuulis pauke ja arvas, et tegemist on Bastille`päeva tähistamisega.

«Hiljem selgus, et toimus rünnak ja tulistamine. Kui mina ja mu kolleegid restoranist väljusime, hoiatati meid ja soovitati varjuda. Tänaval oli näha palju paanikas ja jooksvaid inimesi, tundsin nagu oleksin sattunud keset filmi,» kirjeldas Törmänen.

Soomlase sõnul jõudis ta turvaliselt koju, mis asub ta töökohast mõnesaja meetri kaugusel.

Törmäneni sõpruskonnast keegi selles rünnakus elu ei kaotanud ega saanud ka vigastada.

«Ühe minu sõbra elukaaslane oli rünnakupiirkonnas, kust ta evakueeriti ja selle tõttu sattus ta perest lahku. Ta on elus ja terve, kuid kogetust ja üleelatust šokis,» teatas kokk.

Kuusamost pärit Jouni Törmäneni sõnul on ta hoidnud end kursis Prantsusmaal toimunud rünnakutega, mida on seni olnud mitmeid, kuid ta ei kavatse Prantsusmaalt lahkuda.

Nice´i rünnakus kaotas elu vähemalt 84 inimest ja 100 sai vigastada. Prantsuse president François Hollande pikendas Nice´is toimunu tõttu eriolukorda kolme kuu võrra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles