Mida on teada Nice`i autorünnaku korraldaja kohta?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminalistid uurimas veoautot, millega eilne rünnak korraldati
Kriminalistid uurimas veoautot, millega eilne rünnak korraldati Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei uurib, kes on eilse Nice´i autorünnaku tegija, kuid selle isiku nime ei ole veel avaldatud.

AFP teatas viitega politseiallikatele, et rannaäärsel promenaadil kahe kilomeetri pikkusel lõigul inimesi tapnud isik on 31-aastane Tuneesia juurtega prantslane.

Prantsuse meedia teatel leiti ta auto läbiotsimisel ID-kaart, mille kohaselt on ta sündinud 1985. aastal ja ta on Nice´i elanik.

Mees on politseile varasemast tuttav nii vägivallaintsidentide kui ebaseaduslike relvaomamiste tõttu.

Praegustel andmetel rentis kahtlusalune mees mitu päeva enne rünnakut veoauto, ta valis rünnakuks aja, mil palju rahvast rannapromenaadil oli, kaasa arvatud lastega pered, kes olid vaatamas rahvuspüha ilutulestikku.

Mees pääses relvalastis veoautoga liiklusele suletud Promenade des Anglais`le öeldes seal turvanud politsenikele, et veab jäätist.

Pärast mehe mahalaskmist leidis politsei ta juurest püstoli, millega ta rahvamassi tulistas.

Uurimine peaks näitama, kas mees tegutses üksinda või oli tema korraldatud rünnaku koordinaatoriks äärmusrühmitus Islamiriik.

Nice´i endise linnapea Christian Estrosi arvates oli rünnaku korraldajal abilisi, sest nii mastaapset rünnakut ei suuda keegi üksinda toime panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles