Nüüdisviikingitel tekkis puksiiriraha probleem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdisviikingilaev Draken Harald Hårfagre
Nüüdisviikingilaev Draken Harald Hårfagre Foto: SCANPIX

Maailma suurim nüüdisviikingilaev Draken Harald Hårfagre  on jõudnud Põhja-Ameerikasse, kuid seal tekkisid meeskonnal puksiiriraha probleemid.

Norrakate ehitatud alus seilas kunagise kuulsa viikingi Leif Erikssoni eeskujul üle Atlandi, tehes peatusi Shetlandi saartel, Fääri saartel, Islandil, Gröönimaal ja Newfoundlandil, edastab foxnews.com.

Viikingilaev peaks täna jõudma Kanadas Newfoundlandil asuvasse St. Lawrence`isse, kuid edasi USAsse liikumisel on vaja puksiirlaeva abi. USA võimud teatasid meeskonnale, et üks tund puksiirlaeva kasutamist maksab 400 dollarit, kuid kuna neil on vaja seda abilaeva pikaajaliselt, siis peavad nad käima välja 400 000 dollarit. Meeskonnal aga nii suurt summat ei ole.

Nüüdisviikingite sõnul arvasid nad, et neile tehakse erand ja nad ei pea midagi puksiirlaeva eest maksma, kuid USA rannavalve sõnul tuleb neil alluda USAs kehtestatud reeglitele.

Harald Hårfagre peaks külastama Chicago, Green Bay ja New Yorgi sadamat, samuti sadamaid, mis jäävad Ohiosse ja Connecticuti.

«Inimesed ootavad meid mitmetes sadamates, kuid kahjuks ei pääse me raha puudumise tõttu neisse. Võimalik, et pärast Michiganis asuva Bay City külastamist peame suuna tagasi Norrale võtma,» teatas meeskond.

Viikingilaev pidi augustis osalem Minnesotas Duluthis merepäevadel, kus oleks alust demonstreeritud, kuid see jääb praeguse seisuga ära.

Ameeriklased käivitasid allkirjade kogumise, et viikingilaev pääseks tasuta USA sadamatesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles