Galerii autasustamiselt: Muhu Väina regati Haapsalu-Kärdla etapp: hilinenud start ja parimad tulemused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loodusinvest Haapsalu­-Kärdla etapi start anti täna kell 12.15 Rohuküla sadama lähistel Rukkirahu juures. Jahid läbisid väiksematest suuremateni 27 – 36 meremiili pikkuse distantsi.

Peavõistlusjuhi sõnul oli stardihetkel tuulekiiruseks 10 – 12 m/s ning lained kuni 2meetrised, mis lõid osalejatele ideaalsed tingimused korralikuks regatiks. Kella seitsmeks olid kõik merelised maabunud Kärdla sadamasse, et lõõgastuda ja võtta vastu auhinnad tänase ning ka eilse etapi eest.

Tänased ORC I klassi parimateks olid Forte, kapteniga Jaak Jõgi, teisena finišeeris kapten Johannes Puusepp jahil Ladybird ning kolmandana jaht Tuule, kapten Jaan Murgaga.

ORC II klassi võitja oli Pärnu Jahtklubi jaht Merepärl, Alari Akermann, teise koha väärilise sõidu tegi ESS Kalev Jahtklubi Amserv Toyota, kapten Margus Zuravijov ning kolmas koht Jaht Silva, kapten Jaanus Talb, ESS Kalev Jahtklubist.

II CD <8 grupis lõpetas kolmandana jaht Lagle II, kapteniga Ulari Velviste, teisena Kalev Jahtklubi jaht Blanca kapten Jaan Tiidermann ning esimesena jaht Kadri, kapteniga Tanel Õun.

ESTLYS I parim oli täna jaht Fanatic, kapteniga Ain-Eke Jalasto, teisena finišeerisid külalised Venemaalt, jaht MIR, kapteniga Sergey Bruzaga ning kolmandana jaht ARIEL, kapten Sergei Ganichey, samuti Venemaalt.

ESTLYS II parima sõidu tegi Pärnu Jahtklubi jaht Windwalker, mida juhib kapten Priit Jürioja. Windwalker oli ka eile esikolmikus ning koondtulemusena juhib ESTLYS II gruppi. Teisena lõpetas Margus Hiieti juhitud jaht Elli ning kolmandana Pärnu Jahtklubi jaht Sinilind, mille kapten on Väino Hallikägi.

ESTLYS III parim jaht oli Aurora, kapteniks Pille Kaas, teisena lõpetas jaht Kristi, kapteniks Janno Luurmees ning kolmandana jaht Iir, kapteniks Peeter Siniväli.

Folkboat klassis oli Loodusinvest Haapsalu-Kärdal etapil parim Muinasjutukuningas, kapteniks Jaanus Nõgisto, teisena ületas finižijoone jaht Lind, kapten Tiit Riisalo ning kolmandana kapten Mikk Köösel jahiga Greta Tänasel auhinnatseremoonial autasustati ka Helly Hansen/ Sportland Kihnu-Haapsalu etapi võitjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles