Kurikaelad jäid Vene piiril vahele mammuti kihvadega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene teadlase Sergey Zimov kassi Cleopatra mänguasjade hulka kuuluvad muuhulgas mammutite kihvad ja eelajaloolistehobuste pealuud. (foto Põhja-Siberis Chersky linna lähedal)
Vene teadlase Sergey Zimov kassi Cleopatra mänguasjade hulka kuuluvad muuhulgas mammutite kihvad ja eelajaloolistehobuste pealuud. (foto Põhja-Siberis Chersky linna lähedal) Foto: SCANPIX


Venemaa ametivõimud konfiskeerisid ühelt kuritegelikult jõugult kolm tonni mammuti kihvasid. Mehed üritasid neid riigist välja viia, kuid tabati otse teolt, vahendas Reuters.


St Peterburi kohtuametnike sõnul võeti meestelt ära 64 originaali ja 14 rekonstrueeritud kihva, jättes sündmuste aja täpsustamata.

Taolisi juhtumeid on Venemaal esinenud ka varem. Kohtu andmete järgi on see väiksearvuline jõuk üritanud erinevate piiripunktide kaudu luid ja kihvu välja viia alates 2004. aastast.

Kõne all oleva mammuti kihvad võivad olla Siberi piirkonnast Yakutiast. Kihvad on väga hästi säilinud tänu seda piirkonda katva suure jääala tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles