Suvine joogafestival! Päikesetõus on joogahuviliste suursündmus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogafestival jättis Valge Daami Linna maha hea energia
Joogafestival jättis Valge Daami Linna maha hea energia Foto: MediaMarketing

Suvine Joogafestival toimub 23. ja 24. juulil Haapsalu Piiskopilinnuses ja teine päev on eriline selle poolest, et joogasõbrad tõusevad vara ja tervitavad üheskoos päikesetõusu. 

Foto: MediaMarketing

Pea- ehk Taevalaval toimub kell 06.00 Päikesetõusujooga ehk Kundalini jooga Sadhana, kus juhendajaks on Piret Jõemägi, kes räägib toimuvast nii: «Kõige imelisem asi, mida Sa saad teha hommikul vara, pole mitte magamine, vaid Sadhana – Kundalini jooga hommikupraktika, mis täidab sind energiaga ning puhastab su meelt ja alateadvust. Tegelikkuses näeb see välja nii, sa tõused varahommikusel ajal, kümbled külmas vees, teed füüsilisi harjutusi ja seejärel mediteerid lauldes kaunite meloodiatega mantraid. Mõne aja möödudes sa märkad, et sul on rohkem energiat ning oled tasakaalukam ja seda vaatamata sellele, et tõusid vara.»

Foto: MediaMarketing

«Ööpäevas on kaks erilist aega, millal saad puhastada oma meelt (mõtteid): hommikul kella 04.00-08.00 vahel ja õhtul 16.00-20.00 vahel. Just sel ajal on päikese ja Maa vaheline asend ja suhe selline, et mõjub sinu meelele puhastavalt ja kehale energiseerivalt. Sadhana on Kundalini jooga praktika osa. Enne füüsilisi harjutusi kell 5.45 alustatakse püha teksti Japji ehk hingelaulu lugemist. Võid liituda kell 5.45 või kell 6.00 või nende vahepeal.»

Foto: MediaMarketing

Live muusikat teevad mantrate laulmise juurde Kundalini jooga muusikud!

Kell 09:00-10:15 järgnevad päikesetervitused gongiga, kus õpetajad on Sigrid Nurme ja Almer Jansu. Taas selgituseks: «Päike on peamine energia ja valguseallikas maal. Tuhandeid aastaid on eri kultuurides pöördutud päikese kui jumala, kui spirituaalse ja materiaalse südame poole. Päikest on kummardatud kui eluloojat. Joogamaailmas on levinud traditsioon, et tähtpäevadel sooritatakse rituaal 108 päikesetervitusega. Number 108 on paljudes uskumustes püha ja maagiline number. Sooritades 108 päikesetervitust, viime me oma energia kõrgemale tasemele, puhastame ja tugevdame endid nii füüsiliselt kui mentaalselt ning oleme kõrgematele vibratsioonidele vastuvõtlikumad.»

Tere tulemast päikesetõusutseremooniatele Taevalaval ja järgnevatesse joogatundidesse!

Rohkem infot leiab kodulehelt SIIT!

Pileti on müügil Piletilevis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles