Pildid ja video: päikeselennuk lendab Hispaaniast Egiptusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päikeselennuk Solar Impulse 2 alustas täna hommikul lendu Hispaaniast Egiptusse, pärast seda on ees veel viimane lennuetapp Araabia Ühendemiraatidesse Abu Dhabisse.

Sevillast täna hommikul alguse saanud lend kulgeb  üle Alžeeria, Tuneesia, Itaalia, Malta ja Kreeka Egiptusse Kairosse, edastab AFP.

Solar Impulse 2 on kokku 17 lennuetappi ja praegune on eelviimane ehk 16.

Päikeselennuki tiibadel on päikesepaneelid, mis annavad lennukile piisavalt energiat lendamaks keskmiselt 48 kilomeetrit tunnis. Päevasel ajal võib kiirus suurem olla, kuid öisel ajal saab lennuk energiat vaid  päikesega laetud akudest.

Solar Impulse`i on teekonnal vaheldumisi juhtinud kaks pilooti, Andre Borschberg ja Bertrand Piccard.

Päikeselennuki teekond algas möödunud aasta märtsis Abu Dhabist ja lennuk lõpp-punkt on samas.

34 000 kilomeetrise teekonna eesmärgiks on näidata, et ka päikeseenergial on võimalik lennata. Bertrand Piccard´i sõnul mõtles ta Atlandi ookeani ületades 1920 - 1930. aastate lendurile Charles Lindberghile, kes 1927. aastal lendas esimesena üksinda üle Atlandi ookeani.

«Kohtusn Lindberghiga, kui olin 11-aastane, kui sattusime koos vaatama Apollo 11 raketi õhkutõusmist. Linbergh on minu jaoks üks kangelastest, kes tegi võimatust võimaliku,» sõnas Piccard pärast Solar Impulse maandumist Hispaanias Sevillas.

Piccardi kolleeg André Borschberg läks lennundusajalukku sellega, et lendas Jaapanist Hawaiile. Vahemaa oli ligi 9000 kilomeetrit ja selleks kulus 118 tundi.

Kairost lennatakse stardipunkti Abu Dhabisse, millest saab ka lõpp-punkt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles