Suur galerii! Kihnu-Haapsalu etapi start sombuses ja soojas ilmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 11. juulil läks käima A. Le Coq 59.Muhu Väina regati teine võistluspäev, hommik Kihnu sadamas algas kaptenite koosolekuga kell 8.30. Purjetajatele sai sõnad peale loetud ja start teisele etapile Haapsalu suunas anti kell 10. 

Hommik Kihnus oli soe ja sombune. Kella 10 ajal hommikul saatis peavõistlusjuht Andres Taltsi meeskond jahid ühele pikkadest etappidest – Mount Gay/Dermoshop Kihnu-Haapsalu etapile. Kõikide gruppide stardid sujusid plaanipäraselt ja ilma viperusteta.

Foto: Meisi Volt

Lõunatuul kiirusega keskmiselt 6 m/s võimaldas jahtidel heisata eespurjed ehk spinnakerid, pakkudes silmale kaunist kogu värviliste purjede ilu.

Foto: Meisi Volt

Tuuleprognoos lubabki pea kõikidele jahtidele mõnusat taganttuules sõitu kuni finiši liinini Rukkirahus, kui väiksematel jahtidel on seljataga ca 61 miili ja suurematel kuni 74 miili.

Foto: Meisi Volt

Vaid suuremate jahtide grupp sai lisaks lühikese ühe halsi sõidu ümber Kihnu saare. Kui tuul ei vaibu, peaksid esimesed jahid finišis olema kella 8 paiku õhtul. Et aga Rukkirahust on Haapsalu sadamatesse veel oma 8 miili, kulub jahtidel regatikülla jõudmiseks pärast finišijoone ületamist veel ca tunnike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles