Järgmise aasta suurim metalkontsert Eestis - Sabaton ja Accept annavad 25. veebruaril ühise kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi power-metal grupp Sabaton
Rootsi power-metal grupp Sabaton Foto: promo

Tuleva aasta 25. veebruaril annavad Tallinnas Kultuurikatlas kontserdi metalmuusika kaks suurnime - Sabaton ja Accept. Sabaton alustab tuuri "The Last Tour", millele on Rootsi power-metal grupp palunud külalisena kaasa tegema Saksa vanameistrid ansambist Accept. Piletid Sabatoni ja Accepti kontserdile tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti reedel 15. juulil.


Sabatoni bassimängija Pär Sundström lausus, et bänd lõpetas hiljuti stuudios töö uue albumiga "The Last Stand". "Me teame, et tegime väga hea albumi, mida fännid saavad aastaid ja aastaid nautida. Kas see on meie jaoks ka parim album seda näitab aeg...", lausus Sundström. "Kuid kindlasti saame väita, et tuur "The Last Tour" saab olema suurim ja parim, mis Sabaton on eales teinud. Ootame seda tuuri pikkisilmi!"
 
 „Nõusolek minna Sabatoniga koos tuurile tuli Accepti jaoks väga lihtsalt - meie läbisaamine on suurepärane," kõneles Accepti kitarrist Wolf Hoffmann. "Meil ol väga meeldiv ühine USA tuur ning oleme nende käekäiku austusega jälginud. Me pole enne näinud nii kindla visiooni ja suure töötahtega bändi nagu seda on Sabaton."

Grammis (Rootsi vaste Grammy auhinnale) nominent, Rootsi power-metal bänd Sabaton sai alguse aastal 1999. Esimesed salvestused tehti legendaarses Abyss stuudios produtsent Peter Tägtgreni (Pain, Hypocrisy) nupukeeramisel. Demode kogumik "Fist of Fight" ilmus 2001. aastal plaadifirma Underground Symphony vahendusel ning täispika debüütalbumini "Primo Victoria" jõudis bänd 2005. aastal. Debüütalbumi temaatika oli kantud erinevatest sõjalistest lahingutest, sealhulgas Stalingradi lahing. 

Albumi "Attero Dominatus" (2006) teemadeks olid Berliini lahingud, Hiroshima ja Nagasaki pommitamised jne. Albumi reklaamiks tegi bänd esmakordselt kaasa tuuri kui mängiti soojenduseks ansamblitele Edguy ja Dragonforce. Järgnesid tuurid koos Lordi, Therioni ja Grave Diggeriga. 2007. aastal andis Underground Symphony lõpuks välja ka albumi "Metalizer", mis pidi tegelikult ilmuma juba 2002. aastal, kuid mis jäi erinevatel põhjustel riiulitele tolmu koguma. Vaatamata sellele, et plaadifirma ei teinud albumi reklaamimiseks erilisi pingutusi, jõudis "Metalizer" Rootsi hard-rock tabelites kõrgeimatele kohtadele.

Album "The Art of War" ilmus 2008. aastal ja just selle albumiga sai bänd tõeliselt oma näo, eristudes paljudest sama stiili mängivatest gruppidest. Sabatoni edu ei jäänud märkamata ka Euroopa tuntuimal plaadifirmal Nuclear Blast ja nii ilmuski 2010. aasta kevadel album "Coat of Arms" juba selle leibeli vahendusel. Vahetult enne albumi "Carolus Rex" ilmumist 23. mail 2012 toimus bändis suurem verevahetus ja algsest koosseisust jäid alles vokalist Joakim Brodén ja bassimängija Pär Sundström. 

2014. aasta jaanuaris teatas Sabaton, et album "Heroes" ilmub sama aasta mais. Albumist kujunes Rootsis tõeline müügihitt tõustes albumimüügitabelis kohale nr 1. Tänavu 19. augustil näeb ilmavalgust album "The Last Stand".

Piletid Sabatoni ja Accepti kontserdile hinnaga alates 36 eurost tulevad müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti reedel 15. juulil. 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles