USA meedia teatas, kes olid kaks esimest Dallases hukkunud politseinikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dallase politseinikud
Dallase politseinikud Foto: SCANPIX

USA meedia teatel on Dallases politsevastase protesti käigus snaiprite kuulide läbi hukkunud kaks esimest politseinikku Brent Thompson ja Patrick Zamarripa.

Kokku hukkus viis politseinikku ja vigastada sai 11 inimest, nende seas ka tsiviilisikuid, edastab independent.co.uk.

43-aastane Thompson oli abiellunud ühe oma kolleegiga alles paar nädalat tagasi, mehel olid varasemast suhtest lapsed ja üks lapselaps. Ta alustas Dallase politsei liikluspolitseis tööd 2009. aastal.

Teisel hukkunul Zamarripal oli naine ja väike tütar. Zamarripa poolvend Dylan Martinez postitas Twitterisse pildi, millel on Zamarripa koos oma isaga. Poolvend kirjutas: «Mitte ükski isa ei peaks oma poega matma. Patrick, sa oled kangelane. Armastan sind».

Facebooki teate kohaselt sai naispolitseinik Misty McBride, kellel on väike laps, snaipri kuulide tõttu vigastada, kuid ta jäi ellu ja ta paraneb haiglas.

Dallases vigastada saanud politseinike seas on ka Omar Cannon ja Jesus Retana, kes on samuti haiglaravil.

Dallase politsei pressiesindaja Morgan Lyons sõnas, et nad kaotasid mitu kolleegi ja nad on leinas. 

Politseivastases protestis tulistati 12 politseinikku, kellest viis hukkus ja üks on haiglas kriitilises seisundis.

Kogu USAs protestitakse politsei tegevuse vastu, kuna sel nädalal hukkus kaks tumedanahalist meest, Alton Sterling ja Philando Castile, kelle politseinikud maha lasid.

Politsei lasi Sterlingi maha 5. juulil Louisianas Baton Rouge`is ja Castile 6. juulil Minnesotas Falcon Heightsis. Inimõiguste eest seisjate sõnul on politsei tumedanahaliste suhtes eelarvamuslik ja käitub nendega tihti rassistlikult. 

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles