Kundalini õpetaja Jivan Mukta kutsub Joogafestivalile mehi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jivan Mukta
Jivan Mukta Foto: MediaMarketing

Joogahuvilisi on taas ees ootamas kaks ülipõnevat päeva 23. ja 24. juulil, mil nad kohtuvad uute ja samuti ka juba tuttavate joogaõpetajatega, et üheskoos sellesse põnevasse maailma sukelduda. Esimesel päeval on kell 13-14.15 Rahutoas Kundalini jooga töötuba, kus õpetaja Jivan Mukta avab ukse Shakti elujõu juurde — inimenergia on loovenergia, see kasvab, avardub ja tervendab meid kogu meie elu jooksul. Seepärast olgu soovituseks: "Tule ja koge oma sisemist vitaalsust ja kohalolekut läbi Kundalini jooga ja meditatsiooni."

Kell 15-16:15 on samas Kundalini jooga töötuba meestele: "Tõeline mees, 21.sajandi vennaskonna teadus ja spirituaalsus"  ja õpetajaks on taas Jivan Mukta.

Selgituseks räägitavast ja õpetatavast: "Meie eesmärgiks on luua positiivne muutumine, et seeläbi puhastada ja ühendada igas inimeses peituv jõud ja headus. Meie peamiseks lähenemisviisiks on Kundalini jooga metodoloogia kasutamine, et jõuda range teaduse panuse ja ajatu iidse tarkuse abil oma eesmärgini."

Kell 19-20.30 saab kohtuda õpetaja Jivan Mukataga Tarkusesaalis, kus ta õpetab joogalikku lähenemist alateadvuse probleemide lahendamiseks — Kundalini jooga abil on võimalik äratada ja tugevdada oma võimeid, kus meie tahtejõud suureneb, meie meel muutub selgemaks ja keskendumaks. Kuid kõige sügavamad ja olulisemad saavutused avalduvad siis, kui tundmatud ja alateadvusse peidetud ebakõlad saavad lahendatud meditatsiooni abil.

Jivan Mukta sündis 1977. aastal Tšiilis. Ta on üks juhtivaid Kundalini jooga õpetajaid maailmas. Joogi Bhajani juhatusel kolis ta 2005. aastal elama Soome ja oli üks Soome Kundalini Jooga Ühingu asutajatest, Soomes sai temast Kundalini jooga õpetuse teerajaja ja esimene õpetaja. Olles kogenud spontaanset tervenemist, hakkas ta tegelema tervenemise uurimisega, kasutades massaažitehnikaid, Hiinast pärit kehalisi tegevusi, Sat Nam Rasayan`i ja tervendavaid toiduained.

Ta on eriliselt pühendunud meele ja hinge tervendamisvõime uurimisele, jaganud oma avastusi, tegelenud tervendamisega ning pakkunud vaimset juhatust alates 2004. aastast. Teda inspireeris joogi Bhajani meetod teha seda tööd "armastusest", mis on tervendamise alustala. 

Jivan Mukta on raamatu „Meditatiivse tervendamise programm“ autor, mis põhineb tema enda kogemusel ning joogi Bhajani õpetusel ja meetoditel. Hariduselt on Jivan Mukta poliitikateadlane ja ajaloolane ning lisaks avaldanud erievaid artikleid vaimsusest, joogast ja tervendamisest. Ta on abielus ning kahe lapse isa.

Viimased kaks aastat on ta osalenud Pransusmaal toimuvas rahvusvahelises Kundalini jooga meest laagris juhendajana ning korraldanud sarnaseid seminare ka mujal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles