Elu24 külas Õllesummeri tänavatoidualal esindatud Pelgulinna kohvikul Ristikhein!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õllesummeri lähenedes käis Elu24 külas Ristikheina Kohvikul. Sellel nädalal toimuval festivalil tuleb Pelgulinna kohvikupere indie- ja tänavatoidualal välja nii klassikaliste palade kui üllatustega.

Elu24'l õnnestus ühe laua taha maha istuda Ristikheina kohviku eestvedajate Meelika Nõmme, Sandra Veeremaa ning Jarmo Ahjuperaga.

Ristikheina kohvik, mis on tegutsenud pea kaks aastat, võlgneb oma sünniloo Ungarile. Nimelt elasid Meelika ja Jarmo pikalt just seal. Kuna Ungaris on head pagaritooted teatavasti hinnas ning Eestis oli koogikohvikuid veel paar aastat tagasi suhteliselt vähe, võeti kampa Sandra ja asutati Pelgulinna imearmas kohvik nimega Ristikhein.

Vaatamata sellele, et põhirõhk Ristikheinas on pigem kondiitritoodetel, ei puudu menüüst korralikud soolased kõhutäied. Õllesummeril tullakse välja näiteks vana hea klassikalise burgeriga, mille vahel kapsa-porgandi kooresalat, veganitele pakutakse peediburgerit ja ka festivalikülastajatel on võimalik maitsta juba populaarseks osutunud räimeburgerit ning peenematele nautlejatele pakutakse kohvikumenüüst pärit ribisid.

Küpsetisi ja kooke ei jäta kohvikupere samuti Pelgulinna. Kõik magusad ampsud on ka Õllesummeril uhkelt esindatud.

Söögi kõrvale pakutakse joogiks nii värskendavat sangriat kui kodukootud limonaadi.

Vaata videot hubasest Pelgulinna kohvikust ning leia nii Ristikheina pere kui paljud teised Õllesummeri indie- ja tänavatoidualalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles