Video: USA võimud vabandasid Araabia Ühendemiraatide ärimehe ees, keda peeti ekslikult terroristiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Ameerika Ühendriikide võimud vabandasid Araabia Ühendemiraatide ärimehe ees, keda ta riiete ja peakatte tõttu peeti eksklikult terroristiks ja kes selle tõttu arreteeriti.

41-aastane Ahmed al-Menhali peeti Ohios asuvas hotellis kinni möödunud nädalal, kuna ta arvati olevat äärmusrühmituse Islamiriik liige, edastab foxnews.com.

USA politsei vabandas, et pidasid araablast ta traditsioonilise riietuse tõttu islamiäärmuslaseks.

«Rõhutame, et austame erinevate riikide ja rahvaste traditsiooonilisi rõivaid ja nüüdne juhtum oli suur eksitus,» edastas politsei.

Politsei vabastas kinnivõetud al-Menhali  kohe, kui ilmnes, et tegemist ei olnud terroristiga,  vaid tavakodanikuga. Kinnivõtmisel mees minestas ja vajas selle tõttu meditsiiniabi.

USA meedia teatel on al-Menhali viibinud riigis alates aprillis ja enne arreteerimist tahtis ta end sisse kirjutada Ohios Avonis asuvasse Fairfield Inn hotelli.

Kahtlasest mehest teatas politseile hotelli vastuvõtulaua töötaja, kes ei teadnud, et mees kandis Araabia Ühendemiraatide traditsioonilist valget riietust dishdasha´t. Töötaja sõnul oli mehel kaks nutitelefoni, millest ühte ta kasutas. Ta olevat kõnes lausunud fraasi «Islamic State» (Islamiriik), mis kontrollimisel osutus valeinfoks.

Ilmnes, et al-Menhali oli Ohios Clevelandis saamas infarktijärgset ravi.

Araabia Ühendemiraatide välisministeerium andis pärast juhtunut hoiatuse, et nende kodanikud oleksid välismaal traditsioonilisi rõivaid kandes ettevaatlikud, kuna neid võidakse seostada terroristidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles